....................................................................................................................................................................................................

Thursday, September 30, 2010

100924 [FULL] Web drama "Haru" feat. Kim Bum, U-Know, Big Bang, Lee Dae ...

ALTITUDE trailer


Synopsis
After a mysterious malfunction sends their small plane climbing out of control, a rookie pilot and her four teenage friends find themselves trapped in a deadly showdown with a supernatural force.

Directed by Kaare Andrews, starring Jessica Lowndes, Julianna Guill and Ryan Donowho, You Don’t Want to Look Down when you’re flying.

Ever since the stone age, men have always dream of flying in the sky like birds. Of course, today, this dream is made possible with airplanes but then again… will the dream we’re living in turn into a nightmare? Altitude will give you a perception you’ll never forget.

Wednesday, September 29, 2010

Auntie Driver Parking Fail (subtitle)


hahahaha.......
this vid i get from my sister blog MissRiveBell....
first time seeing this, my tummy wanna explode! as i laughing like crazy~
hahaha try la look... it the best for this week lorh huhuhu.....

DiGi iPhone 4 Real




i'm not love the iPhone
but I crazy for it haha!
okay to make it easy
i'll make point about it,
so why did i so crazy about the iPhone?
well that because:
1. the newest technology used to make the apps cool!
2. the wide screen
3. the phone structural design
4. i Get more FREE calls+ SMS +MMS
5. iGet lowest rate after monthly FREE usage
6. iGet cheaper calls to my Friends & Family™
and more exciting offer given....
hoho just listing the best about the iPhone
i get more and more excited!
can't help it because
iPhone truly are awesome~


for more important details about the iDigi Postpaid Plans,

Tuesday, September 28, 2010

“DiGi iPhone 4 Play”



okay for this second day
i was asked to tell which of mine favourite apps
hurmmm.......
all i can say is that
all the application were totally hightech
and no wonders that many contestant applying
to win that iPhone.....
kay,,, at first,
i really can't choose among the great apps
that iPhone have...
(so can't i pick all the apps?)
but in specificly and come to think of it~
i am a student,
so the application for student really suit me
i was impress by the apps...
it could help me to toughen my vocabulary and grammar
also my time table~
i really need some time adjustment
to get all my list done,
so with
iStudiez Pro
i can catch up my top competitors in school
and reach my goal!!!
huhuhu.... thats all
but i really love all the application provided,
it's benefits fits in many situation...
soo...... please let me have the iPhone!!!
iPhone for life~

Monday, September 27, 2010

“DiGi iPhone 4 Me”.


why am I want that iPhone?
hurmmm... obviously
because I long for it! I mad for it! and
I live for it!
hahaha..... is that scary enough for you?
for me.... yeah!!
nononono..... actually why I want that iPhone,
well because it was a totally awesome experience to have one..!!
nobody could resist that Digi iPhone
it the latest technology and the trends everyone dream of
this contest give me such an opportunity
to step closer to have one..
so if you could...
please~ I want it~~
I said please don't I?
beggy please~~
hahahaha.........
well actually I just tawakal~
tough it hard to get one
but everybody knows that I will not give up yet~
hoho watch and see~
(what is this? a movie drama? huhu I'm weird~)



KIKO-ku tempang?

KIKO!!!
habis tempang kaki kiri kau dah yer??
mana taknya abih dilenyek kereta jiran sebelah
tapi, bukan salah jiran tu
sebab dia dah alihkan dah kiko
cuma kiko jer yang degil main kejar tayar kereta tu balik
ish2~ tengok apa dah jadi? siapa yang susah?
aduishhh~

p/s: bila bagi ikan dengan susu macam sihat dah pula? ish3~ hipokrit betul!!

Sunday, September 26, 2010

my cute little KIKO

huhu dosen't she cute?
kyaaa!!!
her actual name is AKIKO

that name begins when:
her mom is CHIPMUNK, her brother is BAGHERA,
so in order to get a rhythm to that,
we put her name in capital 'A',
so the result is
ABC family!!!
isn't it great? hahahha...

her favourite things to play
is hair(human hair) and ouch!!,
other than that, sock puppet
and all stuff that she can finds
hahahaha.....
she makes quite a mess
and as always we have to clean it up after that
hahaha... lol!
and the best part is
she can even watch tv like human does..
so cute when she tries to catch the moving object in the screen
waahhh~

.........KIKO........
she naughty but fun to play with.....
although she annoying sometime (daa~what a cats are for.....)
however, i can't imagine how i can live without a pet
my life would be lonely... i guest?
and other than that, i don't know to whom i play with
well, as the last member in this family
all i have is her and my other pet
because my others family members are
busy doing their stuff:
1. parents go to work
2. sister study at University
3. my other sister busy preparing to 'step into the worker world'

and thats all i can say.... lasty, I LOVE ALL CREATURES in this world!!!
tataaa~

Wednesday, September 22, 2010

before i went back home




Nice view dosen't it? well for me of course because it my memories before i went back home to Jengka, Pahang. My friends visited our house for 'Beraya' right before we went back..... All our belongings and raya preparation had been packed in the car, so it a messy situation for me to unpacked the things again~ However, i really miss them right now, thats why i did this post to get over with...... it really a burden for remembering them because it just gave me the slap on my face when i think i parted from them... now and so, this some post for today.... dadaa bloggy~

check it out!

tadaa~
so how my new blog look?
it took a decade to pick one
among others cool layout
well if you like to find out more
others awesome layout
click this!

have fun trying it out
wink wink!!

Monday, September 20, 2010

Seasons Change (p.1 eng subs)

Playful Kiss (Korean Drama 2010)

if you want to watch the movie, try clicking the link below~



Synopsis

Based on the popular manga, OH Ha Ni is a clumsy student who falls for the perfectionist, Baek Seung Jo. However, seung Jo is indifferent towards her and rejects her love. When Ha Ni's house collapses, she and her father moves into his long-time friend's house. It turns out that Seung JO is the frien's son and Ha Ni is given the opportunity to be near the guy she loves. Will she be able to move Seung Jo's heart?

p

Wednesday, September 8, 2010

sungai dalam laut?

subahanallah~ banyak betul benda yang kita tak tahu kan?
jadi sesiapa yang rasa2 diri tu hebat...(bertaubatlah~)
sesungguhnya Allah maha Agung lagi mengetahui

penemuan ini dijumpai di
Underwater River in Cenote Angelita Cave, Mexico.
oleh.... allahualam~
banyak yang berebut title orang first jumpa benda tu
ishk3!!
walaubagaimana pun,

Maha Suci Allah yang Maha Menciptakan Sungai dalam Laut

“Akan Kami perlihatkan secepatnya kepada mereka kelak, bukti-bukti kebenaran Kami di segenap penjuru dunia ini dan pada diri mereka sendiri, sampai terang kepada mereka, bahwa al-Quran ini suatu kebenaran. Belumkah cukup bahwa Tuhan engkau itu menyaksikan segala sesuatu. ” (QS Fushshilat : 53)



“Dan Dialah yang membiarkan dua laut mengalir (berdampingan) ; yang ini tawar lagi segar dan yang lain masin lagi pahit; dan Dia jadikan antara keduanya dinding dan batas yang menghalangi.” (Q.S Al Furqan:53)


ada ayat Al Quran tentang bertemunya dua lautan ( surat Ar-Rahman ayat 19-20) yang sering diidentikkan dengan Terusan Suez . Ayat itu berbunyi “Marajal bahraini yaltaqiyaan, bainahumaa barzakhun laa yabghiyaan.. .”Artinya: “Dia biarkan dua lautan bertemu, di antara keduanya ada batas yang tidak boleh ditembus.” Kemudian dibacakan surat Al Furqan ayat 53 di atas.

Selain itu, dalam beberapa kitab tafsir, ayat tentang bertemunya dua lautan tapi tak bercampur airnya diertikan sebagai lokasi muara sungai, di mana terjadi pertemuan antara air tawar dari sungai dan air masin dari laut. Namun tafsir itu tidak menjelaskan ayat berikutnya dari surat Ar-Rahman ayat 22 yang berbunyi “Yakhruju minhuma lu’lu`u wal marjaan” ertinya “Keluar dari keduanya mutiara dan marjan.” Padahal di muara sungai tidak
ditemukan mutiara.


okay, back to the story
hurmmm.......diaorang kata
Jika selam sampai kedalaman 30 meter, airnya air segar (tawar),
namun jika selam lagi sampai kedalaman lebih dari 60 meter, airnya menjadi air asin,
kat sana dapat lihat sebuah “sungai” di dasarnya, lengkap dengan pohon dan daun daunan.
(waahh~ wink wink!)

Setengah pengkaji mengatakan, itu bukanlah sungai biasa,
itu adalah lapisan hidrogen sulfida, nampak seperti sungai… luar biasa bukan?
Lihatlah betapa hebatnya ciptaan Allah SWT.

p/s: wanna thnx to http://best1of4.wordpress.com/ for the information and ada tiru sikit2 (atau banyak) information dia...... sorry~

Tuesday, September 7, 2010

Kebenaran di sebalik penipuan dan kebetulan.

Iklan-iklan Aidilfitri yang dipaparkan oleh sebuah saluran televisyen terkemuka Malaysia, TV3 setiap kali mendapat sambutan hangat dan komen yang memberangsangkan oleh para penonton dari segi kualiti dan mesej yang disampaikan selain daripada iklan yang dikeluarkan oleh Petronas. Hinggakan ada yang tertunggu-tunggu di kac televisyen setiap kali musim perayaan hampir tiba semata-mata untuk menunggu iklan-iklan ini disiarkan. Namun Iklan Aidilfitri 2010 tampil dengan membawakan 1001 kelainan. Apakah yang lainnya?
Di sini ada beberapa ulasan tentang iklan yang dipaparkan. Sama ada pembaca-pembaca yang bijak sekalian hendak mempercayainya atau tidak, terpulang.


Scene 1 – Budak Lelaki Melayu sedang menilik-nilik sebuah buku bergambar di malam yang gelap dalam sebuah pondok buruk beratapkan rumbia dengan bertemankan sebiji mentol. Terdapat sebuah sangkar burung yang tergantung di sebelah kanan tingk…ap yang terbuka.
1.Budak Lelaki Melayu – Orang Melayu
2.Buku – Bible
3.Pondok Buruk Beratap Rumbia – Kemiskinan
4.Malam Yang Gelap – Islam yang mundur
5.Mentol Lampu – Pencerahan (Illumination) – Lucifer@Iblis
6.Sangkar Burung – Simbol manusia yang terkurung dan terkongkong dengan ajaran ISLAM
7.Tingkap Terbuka – Jalan keluar dari kemiskinan dan kemunduran
Scene
2 – Close up sehelai mukasurat yang mempunyai gambar sebuah beca bewarna merah dengan berlatarbelakangkan sebuah pokok Krismas dan North Star (Bintang Utara), menutup sehelai mukasurat lain bertulisan JAWI yang diterbalikkan (inverted).
1.Mukasurat Bergambar – Bible (Christianity)
2.Mukasurat Jawi terbalik – Al-Quran yang dihinakan
3.Beca Merah – Samaran untuk kenderaan Santa Claus4.North Star – Bintang Kelahiran Horus (Dajjal)
Pokok Krismas – Simbol Paganism


Scene 3 – Keluarnya bintang-bintang kecil beraura yang membawa cahaya dari gambar beca. Budak Melayu delighted (kagum dan gembira). Bintang-bintang berterbangan keluar dari tingkap rumah buruk lalu membentuk sebuah beca merah berlampu lip-lap dengan seorang lelaki separuh abad yang memakai songkok (bukan ketayap) putih dan berambut putih. Lelaki separuh abad mempelawa budak Melayu untuk bersama-sama menaiki beca merah dan seterusnya meninggalkan pondok buruk.
1.Bintang-bintang kecil beraura – Keajaiban, kekayaan, kemahsyuran, kemodenan etc.
2.Lelaki Rambut Putih Dan Bersongkok Putih – POPE – Ketua Agama Kristian
3.Pelawaan Menaiki Beca – Pelawaan Masuk Kristian
Scene 4 – Budak Lelaki Melayu dengan seorang Budak Perempuan Melayu masuk ke dalam beca dan terus duduk bersandar. (Scene ini memaparkan kejayaan memurtadkan (merosakkan) Bangsa Melayu)
1.Budak Lelaki Dan Budak Perempuan Melayu – Bangsa Melayu.
Scene 5 – Beca terbang ke Pulau Pinang, Teluk Intan, dan Kuala Lumpur. Tempat-tempat ini bercahaya dan bersinar (illuminated) dengan kehadiran beca merah.
1.Pulau Pinang – Tempat Illuminati mula bertapak (Francis Light)
2.Teluk Intan, Hilir P…erak (Anson) – Ada Illuminati Lodge kat sini. Rotary club pun bersepah.
3.Kuala Lumpur – Malaysian Illuminati punya capital.
Scene 6 – Tiba-tiba ada satu pasangan tambahan budak lelaki/perempuan melayu dalam beca.
1.Pasangan Melayu Extra – Murtad dan kerosakan makin berkembang dan mendapat sambutan
Scene 7 – Beca berhenti depan unit kondo. Satu pasangan budak Melayu lagi diorang pickup. Budak Melayu Kampung gembira sampai bercahaya-cahaya mukanya.
1. Kondo – Bandar/Middle Class. Budak kampung dah diterima oleh orang bandar. Masuk Kristian adalah cool, urban, modern dsbnya.

Apa sebab perlu dipaparkan tulip dalam iklan Aidilfitri sedangkan banyak lagi bunga yang boleh disiarkan. Tulip ini mempunyai bahan yang menyala (pelita) di tengahnya seolah-olah tulip Buddha ketika melakukan upacara keagamaan mereka.

Mungkin gambar ini kelihatan biasa bagi sesiapa yang tidak menyedari tapi secara kebetulan atau tidak, inilah hasil penelitian yang diperoleh..

Rasanya semua sudah makruf tentang bintang 6 bucu yang terpapar bukan? Masya Allah.. Anda punya akal, nilailah kesemua ini dengan akal bijak anda..
Terima kasih kepada blog Kalamul Haqq and blog MissRiveBell untuk huraian ni…