....................................................................................................................................................................................................

Friday, December 24, 2010

jenis-jenis sahabat

SAHABAT YANG HARUS DIMILIKI

Seorang Yang Bersemangat
Selalu mengatakan "Ya"..Korang takkan teragak-agak na ceritakan pape kat shabat yang jenis ni sbb dia akan selalu mendengar :) good listener la ni :) pas2 dorang akan menyokong ap pon keputusan yg kita buat :)

Penjaga Rahsia
Time korang rase ad sumthing n hal besar and korang na kongsi ngn sahabat korang ni, dia mang seorang yg menyimpan rahsie..korang tayah na jnji2 ke sumpah2 ke ngn dye sbb dye mang akan ttp mulut bak kate pepatah biar pecah di perut jgn pecah di mulut :)

Terima Apa Adanya
Sahabat yang baik akan memberikan pandangan positif meskipun yang disampaikan adalah berita buruk, tanpa ada rasa cemburu atau dengki.

Menyenangkan orang lain
Merupakan sahabat yang spontan dan dapat menyesuaikan diri di mana saja dia pegi pastu apa yg dia buat menyenangkan kite dan orang sekeliling :)

Unik
Bersahabat ngn sume orang ta kire tue , mude , kaya atau miskin, islam ataupon tak yang penting mereka memahami kita dan menerima kita apa adanya.. tade tikam kawan dr belakang :)

Sahabat Yang Harus Dijauhi

Selalu memalukan korang
korang akan salu dgr citer yg bukan2 pasal korang n then kebanyakkan rahsie korang pon terbongkar.. pas2 sahabat jenis cmni taley tgk korang lebey dr dye nnt mst dye malukan korang kat depan kwan2 korang yg lain.. penah kena x

Merampas kekasih korang
sahabat yang mcm ni pon bahaya,,konon2 baik ngn bf kite sbb sng nnt pape hal .. kat depan yela dorang ckp cm 2 kat kite tp kat blkg kite bukan main ag dok ejas bf kite 2 kan .. salunye kwn baik kite pon ad yg mcm ni taw..

Tinggal berjauhan 1 sama lain
yg ni lak kalo korang ad sahabat yang tggl jaoh cm kat luar negara ke luar malaysia ke hahaha mulaa2 yela kwn stgh mati la ap la then lame2 korang akan pasan perangai dye akan berubah sedikit demi sedikit pas2 dye akn ckp ssh na berkawan dlm keadaan yg berjauhan sbb dye memerlukan kasih syg dr kawan baik dye ..

coretan di'copy paste dari:

No comments:

Post a Comment