....................................................................................................................................................................................................

Monday, December 13, 2010

straight forward person

kengkadang aku tak tahu macam mana orang lain boleh cakap straight forward tanpa memikirkan apa2.... diaorang cakap straight forward and i respect for that....... diaorang tak lah menipu and tak terlalu susah untuk difahami sebab diaorang berani untuk lakukan apa yang diaorang percaya..... arn2???

tapi masih ada seteng sesetengah orang masih tak boleh terima cara orang straight forward ni.... rasa macam sedih jugak la tengok tapi biasalah kehidupan... semua orang lain~ tak ada nyer yang sama..... tapi dalam multi2 orang ni, yang paling menarik perhatian aku adalah orang yang straight forward person sekarang ni.... entah tak tau kenapa tapi diaorang macam ada spotlight gitu bila aku tengok... agagaga.... imaginasi lebey2 lak..

lagi pon for me.. i think i would rather be with someone straight forward and have guts to do whatever they want to.... in positive ways of course..... coz diaorang will help me to discover or menerokai hidup dalam multi angle..... aku ingin sangat bangat nak melihat benda dalam banyak sudut pemikiran.. bukan macam banyak mata, kalau banyak mata mampos lah aku~... tapi ala2~ macam hawking gitu~ wawawawa......... dia boleh lihat suatu benda secara 11 dimensi.... wah~~ bestkan kalau boleh jadi pandai macam tuh?? tapi tak semestinya setiap dimensi tu baik.... macam2 boleh berlaku bila "kun fayakun".... so tak boleh nak cakap apa2 la kalau macam tuh...... huhu.....

ni la stephen hawking... an English theoretical physicist and cosmologist, whose scientific books and public appearances have made him an academic celebrity. Hawking has a neuro-muscular dystrophy that is related to amyotrophic lateral sclerosis, a condition that has progressed over the years and has left him almost completely paralysed. (amik dari wikipedia)

tapi arn.. aku rasa orang straight forward ni lah yang biasanya berjaya.... kenapa? sebab diaorang berani.... berani ape? berani ke depan..... kalau macam tu mesti diaorang berani take the risk jugak arn? hurmmm... jeles bebenar lorh ngan diaorang ni.... rasa macam nak buat kari ayam je.... hahaha

cakap pasal ni rasa macam nak jadi pakar otak pulak agaagaga..... tapi entah kenapa hari ni buang tebiat nak tulis pasal ni~ pelik arn??? ke aku ni dah biol senoneng sejak kebelakang ni??? hurmmm..... e'eh jangan kutuk macam2 lak eh.....

No comments:

Post a Comment