....................................................................................................................................................................................................

Wednesday, December 15, 2010

food!

tadi sesaje walking on the blog hahak..... sebab tak tau nak buat ape..... and bila cari punya cari, terjumpa lak post dari hairul@kay.... so dengan rasminya saya menyatakan esok raya wawawa.... tak de la~ sebenarnye nak sesaje gak jawab post diaorang.... pasal FOOD.... haha i like~~ my hobby to! huhuhu......

1. Bagi 3 makanan yg korang paling suka dan sila bagi specific nama makanan tersebut and the way you like it.
a. masakan mak
b. masakan nenek
c. masakan family
.............ngehee...........

2. 2 jenis air apa yg korang paling suker?
a. ice leomn tea (no others!)
b. air tebu/teh (x ley nk pilih slah 1)
c. jus!

3. Which type of food yg korang prefer,pilih 3... malay, chinese, japanese, westren, italian, mexican, arabian?
a. mane y sdap, ak lantak... huhuhu
b. x pasti asal usul my fav food... huhuh
c. x nk kecewakn msakan ngra len klu plih..... keh3 boleh ka~~

4. Apa makanan yg korang paling expert masak?dlm kata lain,xyah tgk resepi tp at the same time bila org lain rasa,org akan kata 'wah!gila sedap'
a. meggi, air, instant food!
b. pasta
c. desert/pastry/baking

5. Semahal mana korang bayar tuk makanan korang?
a. mana yang mampu ketika tu

6. Beri nama restorant favourite.apa makanan kt situ yg paling sedap?
a. rumah mak n family
b. of course PIZZA HUT

7. Ayam, kambing, lembu, itik, burung puyoh, burung wak2, rusa, landak, merpati, ayam denak. mana satu yg korang suker?klu korang ada suke yg lain aku xlist,bgtau je la.
..... meat!.... bashta'....
tapi senanye x der y fav sbb ske sume klu msakan dy sdap... btol x?

8. Restorant/cafe pertama korang dating bersama pasangan anda?dan mkn/minum apa?klu korang ingat la kan?
... hahahha... x men la couple2 ny... sory~
so ak pass qu ni
....tapi byk gak psngan ak.... sb kucing y ak bela dh byk gak.....hahhaha

9. Apa makanan yg selalu remind korang terhadap pasangan korang? kenapa?
ikan.... sbb psangan ku adlah kucing KIKO!
waa~ dy msih ilang sdey nyer..... windu KIKO!!!!!

10. Kalau pegi umah orang,korang brharap org tue hidang apa?
....air....
xkn nk mintak lebey2.... x sopan sungguh!

11. Makanan yg korang mmg xblh nk telan langsung.samada x sedap/tekak korang dh kembang...
...errr~ wat mse ni x der kot....
sb ak baham jer sume psal mkn2 ny, jnji halal~

12. Menu raya yg paling disukai.
air teh! hahahha.....
err..... rendang ngan ketupat palas dap2 gak!

13. Jajan/cekedes favourite?
byk... tp ley plih chachaos, lollipop, asam, etc lah...

14. Beri 2 makanan yg emak korang masak yg korang suka?
huhu of course msakan fav.... daging msak black pper ngan ayam panggang special mak
nyum2~~~

15. Makanan paling pedas yg korang mkn.sapa masak?
ikan bilis msak smbal kicap.....ayah!
arrr... pedas2

16.Korang klu jumpa org yg TAG ni,apa agaknya korang nk hidang/belanja?
pe y dy nk? ais krim bole??

17.Sila TAG 5 org dan paksa mereka buat Tag ini?
....er... cm cian lak nk pkse org wat...
kne tag eh? siyus?

waa.... harap mlm ni mimpi mkanan mcm dlm cter charley n da choclate fctory... owh ngan cter the advnture of meatball... huhhuhu~ bestnyer~~~~ bashta' (in case korang x tau.. mksd dy sedap dlm bhse korea... tp eja y btol no sure la~~)

No comments:

Post a Comment