....................................................................................................................................................................................................

Thursday, December 9, 2010

taman negara!!

wahahaha....
pergi dekat taman negara hari ni,
banyak pokok2 besar ngan akar gantung2
nak jadi tarzan boleh tak? eh jap tarzan laki...
hurmmmm... takkan jadi laki lak?
kalau macam ni jadi jane pon jadilah~



1. woho!.. hari ni 1st time naik bot and seronok3! (hahaha terjakun lak) walaupun hanya seminit pon kira okay la untuk seberang sungai ke taman negara tu.... , huhu pemandu bot tu hensem boleh tahan gak wahaha.... tapi malangnya dia orang asli pahang yang duduk situ daa~ melepas peluang agagagaga....... tengah ketawa r tu, ish3 tak apa sebab : "aiman tak kesah" (iklan tv) tapi kalau kena bedebush! tersedak tanggung la sendiri.... muahahaha


peta taman negara
tengok rasa2 jauh tak kitaorang jalan?

nasib baik tak jumpa oink! oink! ni waktu hiking tadi~~ fiuhh~~

2. aduish~ niat ke taman negara sebenarnya untuk hiking... bukan main beria siap2 waktu pagi tu tapi bila dah mula hiking~ ish3 no comment..... naik tanggal kaki duduk mendaki bukit tu, rasa macam jauh bangat tapi alkesahnya kitaorang cuma hiking 3 km je? say what?!!! kalaulah kaki boleh ada spare part macam Wall-E, memang jauh boleh pergi kot, sampai marikh pon boleh sampai... muahahahaha..... (tipu r tuh)



3. canopy walk: wahh~ so long! so great! so fun! and ....... "shrek i'm looking down!"......ARGHHH!!!! SO HIGH!!!..... gayat bangat!!! asal la dia gantung jambatan ni tinggi sangat oitt!!! felt like falling la..... but no, no, and no! tak nak tengok bawah lagi.... cukup suda~ serik3~~ lagi2 ada orang kat belakang jalan tak macam monster lak arn..... abis goyang sebatu canopy walk tu... asihhh~ rosak mood nak jerit kuat2 dalam hutan.... baru ingat nak panggil sepupu sepapat aku monyet2 kat situ.. ishhh~~~ tapi arn... lepas jalan and jalan cari pasal kat situ, tetiba terberhenti, kenapa? sebab tetiba jalan tu dia ganti lak dengan tangga...???...... omo! 1st time nampak canopy tangga? seram dia tak macam meremang lak arn curam dia~ memang jerit habisla setiap kali goyang bila lalu turun tangga tu~ abis turun darah tinggi hahaha.... (tipu lagi)



4. hujan?: alamak... hujan la pulak! dah la masih atas canopy walk lagi ni.... wahahaha terperangkap la kat sini nampak gayanya kat tempat perhentian canopy tu~ habis epal dibedal, habis wafer apollo dilanyap, tak berhenti2 lak hujan ni.... kang nyanyi lagu "rain, rain go away - barney" lak kang~..... seram terus ribut petir je nanti.... dah sejuk dah ni kat atas ni~~~ oh what to do? what to do?

5. balik: hurray! 1 kesyukuran bila dengar perkataan balik tu muahahaha..... tapi sebelum tu kena turun bukit dulu, hiking lagi! aishh.....~~ rasa macam nak mengelunsur jer dari atas bukit sampai bawah..... dah sekian2 hiking masuk la kereta, makan lak snek2 and roti sebelum balik (makan lagi~), and bila perut dah full tank, kriugh~ kriugh~ la nampak gayanya dalam kereta tu..... kesian abah kena pandu sorang2 ke rumah, mula2 niat baik nak temankan abah masa mandu.... tapi mata dah terpengaruh dengan alam mimpi... nak buat macam mana lagi, tido jer la~ huhuhu

No comments:

Post a Comment