....................................................................................................................................................................................................

Tuesday, December 13, 2011

paper holder


tadaa!!!

okay tak my paper holder ni?
kih3.... it takes me couples hours to get this one done!

penat den kena rolling-kan paper ni sorang-sorang..... rasa macam nak tertanggal tangan hambo... haish tapi macam mana pun hambo rasa sangat berbaloi kui3.... sebab adalah~ mana leh bagitau... kah3.....

just wanna share this with you guys....
assalamualaikum.... and chow wow everyone!


One down, MORE to go !

assalamualaikum
hehehehe cube teka apa hambo nak ce citer sekarang?
dapat teka x? dapat tak?
.
.
.
HAA~~~ hambo sebenarnya nak ce citer pasal goal or impian gila-gila hambo yang lama terpendam dan perlu dilaksanakan sehabis mungkin tidak kira-lah ianya meragut nyawa hambo.... nguahahahaha...... (=,=)? apakah?! no way man! hambo tak kan buat kerja gila sampai ragut nyawa! hambo sayangkan diri hambo bak kate 
"KERANA hambo ANDA BERGITU BERHARGA"

"" btw, hahahaha siapa yang dapat teka tadi wa tabik spring sama lu !! ""

hehehe.... camni cerita nya.... hambo dulu-dulunya seorang budak sekolah yang teringin sangat nak panjat tangki sekolah yang dikatakan tempat larangan untuk semua penduduk bumi di alam semesta ini.... (menambah-nambah pulok den)

jadi sebelum menamatkan taraf hidup hambo sebagai sehambo pelajar sekolah, hambo mau-mau lah laksanakan impian tersebut dengan hati yang GILE EXCITED! 

so petang tadi pun, kami buat kerja gila sikit.... alah~ sikit jek iaitu naik ke tangki tersebut.... MUAHAHAHA!!! *nada jahat*

dan inilah produk kecantikan hasil daripada kami se-member.... agagagag

inilah tangkinya! setinggi 4 tingkat dan dibina beberapa puluh tahun yang lepas... fyi, tangki ini sangat buruk dan usang.... bila-lah nak cat yek?

dan ini tangga pendakian gunung everest kami

nasib baik hambo tak gayat

at the top of the world!!

smart tak gambar-gambar yang hambo amik? keh3... *bangga jap*

siapa mahkluk ni??

ada lagi makhluk ni !!

dah~ pulok! siapa lak ni ?!

.... hmm~~ penat dah nak komen... suka hatilah siapa nih......

so, camtu jelah sebenarnya... hahahha dan hambo rasa sangat THRILL dan BERBANGGA serta RELIEF bila berjaya melaksanakan goal!!!! hambo.... keh3... see ya bebeh

moral story: be confident towards yourself and do whatever you belief !
so trust yourself and be yourself
assalamualaikum

-the end-


Tuesday, October 25, 2011

my days


wah~ berjanggut lama rasanya hambo tak sentuh bebelog nih,
Hmmm....... nak buat post ape yek? any ideas?? NO? that's okay...... ^-^
sebab hambo rasa macam nak tulis about "my days before the upcoming SPM"

Aim:
to investigate about "my days before the upcoming SPM"..... (Haaa...... =,=)

Inference:
My greds depends on my hard work

Variables:
manipulated v : kesungguhan and ke-fokusan wa~
responding v   : SPM greds
constant v       : kepenatan badan yang teramat digandakan dengan kemalasan tahap over the limit

apparatus and materials: 
1. Brain paling penting!
2. vitamin RAJIN
3. Buku (daaa~)
4. Alatan spatotnye..... spe yang tak tahu sila "google search" barangan utk study (terima kasih !)

Procedure:
Hmmm..... org Pakar je yang understand procedure preparation tok exam macam mane..... sape yang tak understand, faham2-lah maknenye ye? ......LOL

Conclusion:
1. Hati perlu ikhlas utk belajar
2. perlu mendekatkan diri dengan Allah dengan magnet "ibadat"
3. keberkatan adalah "key" kepada "lock" kejayaan enzyme kehidupan

Analysis data:

okay...... Good bye everyone....
have a great day!

.....post cam x dek kaitan dgn aim.....
apakah?

Sunday, September 25, 2011

simple life is perfect!

Assalamualaikum...

hai friends! korang tak rasa ke kalau hidup simple lagi senang daripada hidup yang complicated??..... tapi kalau memang wujud-lah antara korang yang suka benda yang complicated then i've got nothing to say..... because everyone are different with their own characteristics........ besides, "i respect your thought and u!"

but at least this is my opinion-lah that simple life really wonderful! sebab kalau dengan simple life tak payah nak fikir pasal what to wear?, kalau baju renyuk tak-lah panic macam ibu mengandung, makan pakai tangan je tak payah pisau garfu, x payah nak berdating-dating sampai tahap cinta dibawa dead and etc-etc.........

lagipun dengan hidup simple..... hambo rasa hambo akan lagi bersedia sebab hambo dah tau nak buat apa untuk apa dalam setiap situasi dengan menggunakan barang yang simple or mudah...... so tak payah-lah nak susah2 cari barang2 yang orang kata "exclusive!" or "expensive!" untuk menunjuk-nunjuk sape yang lagi bagus.......

okay i admit that sometime i do want to show off... but i realized that it was not a good thing for me and Islam also had teach me for not to "riak"...... so i could make a conclusion that simple life is easy by doing things that only necessary to you and diberkati-Nya!

so, how to have a simple life?
1. respect the others
2. dun look down to others
3. always optimistic
4. ...............>.<.................

hurmmm.... i guest u already know what ways to be a good person in this world right?? and i dun think that i could explain more to you on how to be good, because i'm not really the one who could give u advises since i'm still in the process to redo my self for the better......

so shall we redo ourselves together??
it would be fun! i guarantee it!!

i'm back with new peribahasa

Assalamualaikum....
wah lamanya tak tulis belog..... kepakaran menulis belog yang tak pernah hambo masterkan makin dikatakan ke tahap ICU...... tapi apa2 pon... hambo nak try jugak sampaikan pe yang hambo rasakan nak tulis......(<---hambo rasa macam pelik sungguh ayat ni)..... 

okay dokey nih nak ce citer pasal karangan BM hambo hehe..... untuk kali ke-3 sepanjang tahun ni hambo dah buat 3 peribahasa baharu!!!! wuhooo!!!! memang tak panas lak kena tegur ngan cikgu huhu tapi cikgu saya memang cool... i like u cikgu! (*peace!) cikgu pun main layan jela karenah anak2 murid dia yang semua2nya "bertuah2" belake...... hehehe(*nada nakal)

hambo wat peribahasa baharu tu bukannya dgn sengaja but accidently bak dikatakan..... lagipun waktu jawab exam otak dah merapu macam2... so tak boleh lak hambo nak think straight time wat pasal peribahasa tu.... btw, my weak point in BM is peribahasa, so paham2 jela~~~

tapi kepada ibu bapa, cikgu, sanak handai and kpd sesiapa yang mengenali hambo ini...... hambo berjanji akan buat terbaik lagi dalam bab peribahasa ni and peperiksaan SPM yang tinggal lagi bape kerat hari je lagi ni.... =___=

so wish me luck! HWAITING to all batch 94 whom i respect to take SPm exam this year!! huhu

Saturday, August 13, 2011

for ever RORO

okay hari ni hambo akan ce citer kisah kucing ku
yang sangat SANGAT nakal!!!
muahahha.... jangan marah ye RORO
a.k.a Neng <--- gelaran y dibagi oleh parent hambo

tapi serious! RORO sangat mengemari kaki n jari hambo...
kalau dibaginya lidi or bulu ayam...
yang dikejarnya adalah JARI hambo
kalau ku suruh duduk diam si RORO di tepi hambo semasa bersila
tetap dicarinya KAKI hambo
tak kira lah semasa tengah kaki hambo berbau or not...

sungguh hambo tak faham...
tapi gigitan nya bukan main2....
RORO gigit macam karnivor nak makan daging!!
adoiyai~ dah la tangan hambo macam rangka ayam..
lepas tu digigit RORO sekuat hati...
memang siapa tak menjerit sampai satu kampung dengar...
tapi nasib baik RORO faham akan signal jeritan itu
and terus lepaskan buat seketika dengan muka inonncentnya
dan bila tak sampai seminit RORO kembali mengulangi
kerjayanya untuk mengigit KAKI and JARI ku...
........(no komen).....

=,=''

dan sampai sekarang hambo sabar dengan karenahnya..
however, RORO still be my "pet friend" FOREVER!
love u RORO...... hope u'll be by my side at least longer than other cats i had

Thursday, August 4, 2011

Super Junior 슈퍼주니어_Mr.Simple_MUSICVIDEO


firstly hambo nak minta maaf kepada sesiapa yang tak minat K-POP
tapi hambo entah la nak kata fanatik rasanya biasa2 je...
tapi yang pasti mana2 lagu K-POP yang hambo rasa best!
hambo layan je... zass~~~
tapi serious lagu ni sgt best..... jap maybe tak sgt tp
lagu ni smart!!... boleh tak hambo kata gitu??
hahak.... entoh la~~

tapi nak tekankan kat sini...
nak fanatik, fanatik jugak tapi akhirat jangan lupa
lagi2 bulan Ramadhan mcm sekarang ni....
banyak2 kan la buat ibadah....
bak kate biarlah kita bersederhana dan seimbang dalam apa jua keadaan yang di tempuhi.... huhuhu.... bukan nak kata banyak tapi hambo baru teringat balik nasihat kakak hambo kepada hambo....


so renung2kan dah selamat beramal~
mr/ms SIMPLE!!!

Sunday, July 31, 2011

Ramadhan sudah mai lagi.... sukanya!


Indah kan Ramadhan??
tak tau kenapa tapi bila nak dekat2 puasa nih rasa teruje lak... kui3.. maybe sebab Syaitan diikat kot... tula baru terasanya ketenangan di jiwa rohaniku... cewah~ ayat berbunga- bunga!

hahaha... bila flash back, nampak sangat selama nih perangai cam "tut tut" jep... astaghfirullah~~

tapi serious! to all my blog reader or anyone blogwalking....
waktu bulan puasa nih cuba la try tengok kiri, kanan, depan, belakang, atas, bawah and 360 degree angle yang korang boleh buat utk selami keindahan suasana Ramadhan... memang lain lorh wa cakap sama-mu~

tak taula tapi thats only my opinion sebab hambo seorang yang suka tengok view2 yang .......(*tengah fikir*)....... entah la nak cakap macam mana yep... maybe langit kot...... jap ke bunga yep?? oh entah apa2 la... yang pasti mana2 view alam yang korang suka..

.:for example macam ni:.

sebab korang pasti akan rasa tenang and rasa penat mesti akan hilang! tapi sambil2 tuh... jangan lupa puji Allah macam .. ~subhanallah~.. sikit2.. tapi kalau banyak2 lagi A++!! tapi bagi orang yang sama taraf sama hambo... sikit2 and yang termampu tuh lebih baik daripada tak pernah langsung... dapat la pahala sikit sebanyak nanti.... insyaallah~

so, selamat mencuba dan SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN!!

Sunday, July 17, 2011

kuasa optimistic pororu ! haa~.......

siapa sokong untuk kita sentiasa optimistic??
" SAYA! SAYA! "
hahhaa... bagus anak mak~~

memang la korang semua sudah terang lagi bersuluh tau... tapi hambo Allah sorang nih tetiba tergerak instict utk ce-citer pasal hal ni..... sebab hambo baru je habis tenuk tengok satu story yang best teramat bangat... hohoho... -for me lah at least- ...... tapi tak ingat lak tajuk dy apa, tak sempat nak belek title dy .... maybe tajuk dy magic boy kot.... ntah la... dy ce-citer chinese kat tv..... main layan je senanya.... zass~~~ tak sangka best lak... hahaha... moral kat sini don't judge a book by it's cover..... (ok~ cam tak dek kaitan langsung...).....

pape-pon kite dah lari dari subjek skrang ni.... okay... maybe konon2 nye la ada orang tanya "ape tu optimistic?"..... klo orang yang tanya tuh orang yang suke online confirm hambo soh dy ge google translate or etc.... tapi klo orang tu tanye face to face (not facebook okay~).... humm.... hambo sorang ny akn cakap "optimistic adalah seseorang yang sentiasa berfikiran baik or positive thinking dimana seseorang itu tidak memikirkan perkara negative akan perkara yang di bincangkan atau tidak membuat spekulasi negative terhadap sesuatu" sambil meletakkan tangan di dada dan mata pandang ke atas......... klo orang tu tak puas hati dengan statement hambo, hombo akan dok bilang kepada orang itu! pergilah hang bukak kamus sne check sendiri and cari jawapan-mu... wawawa.... jahatnye hambo..... ~,~



tapi klo keng-korang nak tau.... optimistic ni ada super power wo~~ kita boleh jadi super(man/woman), kita boleh jadi jutawan, kita boleh berhubung dgn alien, kita boleh cakap dengan berok or gorila <----- sebagaimana yang hambo dok selalo buat..... ops~ terlepas suda..... and macam2 ado lah...... tapi kalau nak jadi superman tuh jangan lah sampai terjun bangunan... tu buang tebiat nama0nye tu..... so jangan buat kay sebab nt msok news paper lak.... abes jatuh saham hantaran meminang nanti... agagagga.....

lagi pon optimistic nih... boleh membuatkan kita bahagia tau~~ tapi bukan sampai tahap hospital bahagia kat tanjung rambutan nun sne tu....... dy bahagia di dunie and insyaallah di akhirat nanti... amin~~..... kite un never stress la wa ngomong sama mu...... sebab kite mek good side only.... so x dep la problem rite?? jap pe hambo melalot nih... dah tak tentu pasal dah jadinye... dah la! dah la! hambo ngantok... mao dehydration hibernation dulu... kay pye2.....


p/s: long bebenor hambo tulis yep... maap la... jarang gak hambo tertulis long nih.... huhuhu... okay la assalamualaikum...(alamak lpe nk bgi salam kat awal esei ni tdi!!)

baru kusedar

from the post y sblom nih (http://fluffy-nie.blogspot.com/2011/07/pening-betul.html) baru aku sedar diri aku macam mana......

rupa2 nye.... aku sedang tipu diri sendiri.... walaupon aku masih tak pasti dengan apa sebenarnya yang aku tipu diri sendiri tu...... tapi apa2 pon aku tak pernah sedar sebelum ni pasal ni.... dan patutlah aku rasa cepat penat dengan benda2 macam ni..... and that's why i need to change and turn over a new leaf...... tapi bila fikir2 balik... kenapa aku boleh tipu diri sendiri yep? sejak bila aku boleh jadi gitu? hurm..... tak nafikan lah.... pasal benda2 otak berjalan memang susah nak tafsir... tapi lain lah kalau otak pentafsir tu genius kan..... huhu memang tabik spring dengan orang macam gitu...



but then... aku terfikir balik... macam mana aku nak berubah kalau aku tak pasti benda apa yang nak diubahkan sedangkan benda tu memang patut aku ubah sekarang sebab takut dia tak boleh diubah nanti! ha! amik ko... terbelit lidah......

huuuuu~~~ i guest the best way is to get back on my path and put this things aside first and focus, FOCUS, FOCUS! in my exam..... and don't forget to always remember Allah... even tough for a second... it better that way than never remember him at all....


okay assalamualaikum...... adiyos amigos....

pening betul

assalamualaikum.... huhu....
hari ni ada 3 org sahabat yang skipping tuition addmath for about an hour or so to discuss about mental problem hahaha..... betuah x kitrang?? sampaikn sumer member kat klaz cari....


tahap pening nye discussion tu kalah orang koperat wo~~ ntah la.... maybe sebab setiap orang ada beban dyrang sendiri..... and time tula sume bnde spill out of their mouth during that hour...... so mmg ssh nk cari conclusion or problem solution psal mental problem tu... smpikn byk gak la ktrang b'debat kat klaz "di rahsiekn nama" tu..... tp papepon nak tekankn kat sini senanya bkn psal suruh orang skipping klaz...... tu no way korang boleh contohi... tp b'dsarkn pengalaman y d'lalui.... setiap and titik peluhnya kami...(LOL! ayt gramatis btol).... nak bagi la se sikit moral of the story:

1. kalau korang x ade problem... so jgn cari problem
2. kalau nk b'tndak... fikir 2-3 kali
3. TAK BAIK MENIPU.....
4. jadilah seorang yang kuat dan bermotivasi
5. perlu ada moto dlm diri and niat y mantap~~ bak kate terbaek~~!!
6. persahabatan perlu d'jaga antara persaudaraan islam or sebaliknye
7. jangan terlalu menyalahkan diri
8. kena menyelesaikan masalah or tension... tok kite HAPPY! wot! wot!
9. kena selalu berfikiran positif and logic...... nih paling penting


but papepon... jangan lupa tok kembali kpd Allah kalau rasa diri tu dah jauh dgn-NYA

p/s: haha teringat kejadian curahan tangisan oleh AJ kat depan mate... muahahahha.... sepatotnye kena rakam waktu tu... huhu....

okay.... assalamualaikum.... chow wow dlu kay... zass~

Monday, July 4, 2011

my dream guy


today i'm gonna talk about something special..... since some peoples had asked me about it then the criteria of my dream guy are:

the one that sweet and gentle.... had very strong iman..... someone that passionate about his work but crazy-happy guy during casual time...... someone funny..... optimistic.... kid-like attitude..... really respect old people..... someone that can make my parent happy and befriend with them...... always caring for me.... adorable.... someone that can make me happy.... have a interesting eyes..... nice hair.....

my dream date lak.... haha malu la plak rse:
after marrige: cycling at park while holding a balloons..... watching fireworks...... going to the theme park and had fun there..... eating ice cream at the park...... playing swing together...... cleaning house together.... laying in the grass while watching the sky..... piggy back.... travelling


i don't know the rest but..... that all i had in mind right now.... others will came slowly another time.... huhuhu.... aa~~~ this embarrassing..... (blush2~~)

Wednesday, June 29, 2011

KOOP day.... dgn penulisan y malas

nk tulis pe y org wat ary nih... sb best! tp sb dy pnjang so... org listkn jela kay pe y org wat on KOOP day 2011:

1. jage gerai- serabot sgt sbb rmai org
*p/s: org da jdi pkar jual air ma~~ hahahha

2. beli couple key chain y cute ngn mmber pompan- letter K for DRAMA KING, Q for DRAMA QUEEN.... hahhaha sengal kan?

3. tgok prtndingan rocket- y suppose org msok tp x msok

4. somehow everyone n everything went well.... and i like it... alhamdulillah~

5. cikgu HUDA dh tao umah ku?! oh tidakkk!!! kucar umah ler ckgu dtg... kui3...... ngn my sis huda je y de kat umah... mmg kecoh abes.....

6. byk mek picture gune kmra ckgu2.... tp wisau klo msok mjlah skola jep..... x moh!!!

7. curik balik awal dlm kol 4 ngehehehe.... tp uh dgn kbnaran ckgu HUDA lha....

8. alhamdulillah~ but somehow..... everyone seem very open to me today.... i dun stress out at all.... and i'm happy sharing with them

9. men window shopping with fwens and thats fun!

10. many people greet me today~ i kinda weird but NICE.... like! LIKE! LIKE!

11. many funny incident happen while trough out the day: especially when playing with friends

tuje kot snye... hahak... ntah pape kn? tapi ala palang de mood nk wat so org wat jela post nih... for future use.... keh3 mne la tao klo tetibe bole jdi journal blog nih....

drafting bout my ary KOOP 2011

haha... hari ni.... nk gune gelaran org lha plok..... ok start!
org baru tau yang org senanya orang warna putih kih3...... suke3~ sebab org suka wane putih pun dari awal2...... maybe korang tertanya pe mnde wane2 nih arn.... senanya org ckp psal AURALIFE... [nk keterangan lnjut?? klik here (http://auralife2u.com.my/) lha].... dy perfume tok . . . ntah~ x tao la..... maybe tok nek kn keyakinan diri kot..... sb perfume tu bgi aura pde kte tok sntiase cergas dlm daily life..... org snya try2 jep... but suddenly curiousity tuh melebey lak..... makin byk org buat test2 kt school nih... sb de hari KOOP..... kui3.... mmg lwak la ary nih...... sb org hari nih jage gerai wo~~ hahak... masyuk3..... tapi penat n best! i loike sb nih pngalaman y len y org x pnah alami... keh3.... ayt b'bunge sket.... tp y pasti alhamdulillah... ary nih.... semuanya b'jln dgn lncar n sume bhgie smbil d'awasi Nya..... tu y penting.... huhu.....

moral: ....have fun while u have it but always remember Him....

randomness of me today

today i feel kinda mix up.... for some reasons i feel happy and some others i feel sad and miserable..... and because of that, i laid back and think.... but when i think, i could only think that i'm becoming further away from Allah...... that's why i felt lost and unsettle...... however, i strongly agreed with my conclusion because these past few days.... i frequently only focus on the world than Allah.... i always looking for fun rather than tafakur...... and i prefer busying myself with nonsense than anything useful for future use.....
felt like i'm a bad girl.... a bad girl that looking for fun rather than focusing on my responsibility...... a bad girl that would forget the way i used to be.... a bad girl that lied to everyone and especially to myself........ but even tough i said so, i would turn over a new leaf and start something new.....
it's all depends on me.... weather i would change or not... but all i need to do is FoCUS! FOCUS! FOCUS!

Sunday, June 12, 2011

i'm sorry

i'm sorry because i lied to you
but that doesn't mean i do in on purpose,
i have my reasons to do so,
so trust me and support me always,
please~ don't do that,
don't do that kitty face with me,
meow2..... i really really do have the fish but,
no! u can't have it because u already eat it just now
understand??

haiya why u so cute lha~~~

bola fever again (i guest?)

wah~ bole tahan Malaysia FA nih...
tak sangka boleh excited gak tengok bila join pak cik n mak cik layan bola kat rumah ni...
hahahha... lawak la bila pihak lawan tuh tanduk bola masuk goal sendiri.... sape yang buat? sorry la tak amik tahu pasal nama diaorang so kalau nak tahu sapa yang tanduk tuh... surf la internet sendiri okay??..... google kan ada.. semuanya di hujung jari jep okay sekarang ni.... lagi satu, abes la orang yang tanduk tuh lepas ni..... risau kena pecat je tuh.... kui3... nauzubillah~ oh tapi sape yang pkai jersey no 12 tuh yep?? akak saya sebok nak tau sebab dyep ensem... hahahha.... sengal arn?
papepon.... nak cakap... cuba la penonton2 kat stadium beradab sikit..... bila orang tengah baca ikrar... diam la kejap tak kan tak boleh... ni tidak, langsung tak dengar orang tu cakap apa, cuma dengar bunyi sorakkan yang macam bunyi nyamuk jep..... kang amik ridset kang baru tau~~ pastu jangan la main laser2 ni... tak baik untuk kesihatan dan untuk ibu yang mengandung...... ada paham? paham? baguih3....

so amalkan pemakanan yang sehat dan peradaban yang cemerlang abes di mana2 jua anda berada kerana dirimu begitu berharga..... TING!
(abes dah~~~ tuje senanya.... hahhahah pye2)

Wednesday, June 8, 2011

hwaiting!!

after all the thinking...... i decided to forget all the things that confused me and just focus with the things that is more important..... i realized that i got a big exam this year!!
an exam that would change my destiny,
an exam that will decide where will i go next,
every things somehow quite rely on it,
it just like a gamble which i always watch on tv dramas,
so, i need to focus!
i need to stop my childish act and be matured at least until the exam is done, i need to turns over for a new leave, i need to change for the better, i need to be a good child, i need to be success....... :)
i can do it!
i CAN do it!
I CAN DO IT!!!!
hwaiting!!

Am i crazy??

i'm confused...... not just in a problem
but in all problems i handle.....
i don't know if i made a wise choice by doing the things i do now...... but i think it is the only way i could do for this moment... but what if 'that' things somehow turns up side down???... and what if the things i 'did' could make things worst??!!
i somehow regret with what i did... but i think it's the most suitable things to do in order for things to works out......... i'm stuck!! i feel like going crazy..... or i really am crazy for panicking by doing this childish act??? but, i feel like something fishy going on with all my problems i handle....... i get the instinct that something would happen...... and thats makes me wonder~~
how should i face the problems that will come for me??
am i ready to face it???

lessons:
be cool, be smart, be happy
face all your problems wisely and be confident of it
face it like you're actually a brave knight!!
aja2 hwaiting!!

Friday, June 3, 2011

tiddaakk!!

uwaa~~
hari ni hari yang menyedihkan, taip2 keje yang saya buat mesti kena marah,
kenapa yep?? pusing sungguh otak ni memikirkan ape punca nya....
tapi nasib baik masih dapat survive lagi sampai ke saat nih.. huhuhuhu....
tapi memang tension nak handle sume benda nih... rasa macam nak goncang2 jep pokok mangga kat depan tuh sampai buah dia jatuh satu per satu.... nyum3!! aik?? nape ceciter pasal mangga lak nih...... pelik sungguh.... kay back to the future.... mungkin kena marah sebab banyak main2 kot tadi... hurmm... kena reflect diri nih malam nih.... sobs~ tapi harap esok sume elok2 belake... bak kate orang pahang molek2 belake... wawawa.... saya dah lepas dah kecek2 pahang sket.... kui3

kalau sape orang pahang yang bace post nih, kalau salah kecek maap yep... daa~~
assalamualaikum

Thursday, June 2, 2011

K.E.L.I.R.U. .!.!.! ottoke~~


ARRGGHH!!!
kekeliruan saya dah sampai ke level MAXimum!!...... saya tak tahu dah nak buat macam mana..... meh saya buat satu experiment untuk fahamkan kebengongan ini yep....

Aim: untuk mencari jalan penyelesaian yang dapat memberi benefits kepada semua pihak

Hypothesis: semakin banyak saya berfikir tentang perkara ni, semakin keliru saya dibuatnya

Variables:
1. Manipulated variables: masalah yang mendatang
2. Responding variables: kekacauan yang teramat (Tiiidaaaakk!!!!)
3. Fixed variables: saya tak tahu nak buat apa

Apparatus 'n' Materials: bahan yang membawa masalah, otak yang masih blurr nak buat apa, jasad yang masih ber-roh, kebingungan yang teramat

Diagram:

Procedure:
1. duduk kat kerusi, laptop di depan mata.
2. ada ltak air kat sebelah, pastikan air sejuk
3. strategi tempat duduk mestilah di tempat yang selesa
4. ambil masa untuk fokus dan fikir jalan penyelesaian
5. data yang terlintas dicatatkan
6. ulangi step2 1 hingga 5 untuk mencapai kepastian

Data:
* LARI: kalau saya lari? masalah tak selesai
* BERJUMPA: tak berani nak cakap sorang2
* BUAT DUNNO: kompem rasa terbeban sebab masalah tak selesai

Conclusion: hypothesis is accepted

moral lesson:
jangan berani cari pasal..... sebab mencegah lebih baik daripada mengubati.... hahak~ kompem dapat A++ kalau dapat jawab experiment macam gini.....

Wednesday, June 1, 2011

saya aktif semula untuk seminggu nih!!!

wah best betulkan online ni...... kenapa? saya pun tak pasti kenapa... tapi yang pasti nak cakap nih...... saya akan online dengan lebih kerap pade ari cuti okay..... wot wot! hahaha tapi secare curi-curi la kalau parent tak bagi buka internet nih...... *AWAS: kepada kanak2 jangan ikut perangai ini okay?!......

penat meyh badan lepas abes menghentam pekse mid year nih.... rasa nak nangis pun ade...... tambah lagi dengan masalah yang saya terima memang membebankan....... tapi perkara yang sebenar yang berlaku biarlah rahsia....... sebab malas nak bagitahu..... mengerti?....... tapi saya risau ada orang salah faham dengan tindakan yang saya buat baru-baru ni..... huuu~~ harap orang tuh tak marah....... saya bukan sengaja pun, tapi this is the way to keep everything right on track.....

okay! back to the point! nak tanya kenapa sekarang panas sangat ek? adoi~ baru keluasr sekejap je kot.. tapi badan dah macam banjir musim tengkujuh...... huhuh.... memang S.E.N.G.!.! astaghfirullah~ saya guna word tu lagi..... ish3.... maybe nih adalah satu cobaan~ dunia alhamdulillah.....

lagi satu, saya rasa dah banyak kali saya ketawa sejak akhir2 nih.... rasanya saya perlu kurangkan... sama la jugak dengan para pembaca sekalian.... nih pon kalau ADE orang baca... hahahhaa "aini tak kesah" kalau orang baca ke tak janji saya dapat buat lah sikit2 journal kehidupan nih hah~..... nanti bila tua2 boleh la engat2 balik ape yang terjadi... betul tak?

okayla... tak tau nak sambung ape.... so:

moral of the story:
1. pandai2 lah selesaikan masalah dan elakkan daripada menerima masalah okay, tuan2 dan puan2 sekalian??
2. jangan putus asa kalau benda dah terlari daripada track sikit sebab pengalaman dapat mematangkan kite sume....

semoga korang sume berjaya di dunia and akhirat! :)
.:Assalamualaikum:.

Saturday, March 12, 2011

everyone have jealousy, rite?

i got this idea for my post when my best friend text me this morning, she said that she jealous of me (say what??!!), but the true fact is that i also jealous of her!!!

so what thats suppose to mean?? oh my~~~
this is weird.....

dunia ini memang unik, kan?? Aini masih tak tahu nak membaca dunia dari aspek benda2 macam nih hah~ complicated "sungguh"!!! but don't get the wrong idea okay.... i LOVE this world by its uniqueness itself~ i like the fact that everyone needed each other to maintain the cycle of life.... BUT! (yeah there is a but)..... don't make my mind mess up... uuwaaa~~~~

this is so weird!! SO WEIRD!!!!

Friday, March 11, 2011

MuSt taRget!!! gilew kew??

okay... tajuk post kali ni serious sikit... (huhu walaupun tak)

hari ni nak cerita pasal targetku untuk UP1 ni....... mungkin ada yang kata yang UP1 ni macam kacang bin goreng jep.... tapi aini nak try to accomplish something that hard to get!!! haha betul ke ayat nih??? aini pon tak pasti... huhu... kalau ada salah grammar dalam BeLoG fluffy nih maaflah semua~~ okay so this is my target for my upcoming exam that just around the corner:
.
.
1. I'll try to get 6As and above..... i don't want any fail in my test result, especially Addmath..... hhuuuaaarrggg!!! I LIKE ADDMATH... but i always messed up during the test and fail~ uuuuuu~~
.
.
2. by the end of this holiday, i hope that i had mastered syllabus Form 4 last year..... especially for chemistry.... oh~~ how i hate chemistry......
.
.
3. i want to maintain and upgrade my result....
.
.
4. i want to stay in STF 1: which means first class tuition..... aini pon sebenarnya tak tahu apa maksud sebenar STF tu tapi yang pasti word tu ada berkaitan dengan kelas tambahan untuk pelajar-pelajar yang ambil peperiksaan besar tahun ini~~ ngee~~
.
.
maybe that for now.... not sure the up coming target but i want to stay positive and do my best.... so "wish me luck my friends"

FIGHTING!!

bloggy i'm here!!!!

uuwaaa~~~~
this week really challenge me till the limit..... well maybe not the fullest....... but however, the point is that i'm tired!!! i need my beauty sleep agagaga... kiding saja ma~~ but this week really make me struggle to finish all my homework before this holiday..... i want to relax a bit by then and study for my UP1..... fyi, UP1 is an exam.... well wish me luck!

"all is well~~"

i'm wear off~~


why?! otoke?! nande'?! kenapa?!

uuuuaaa~~~~ i'm tired already.... but this is just for this week..... what would happen next week then??? i'll be dead meat! especially when "SEMARAK JAYA!" homework that i really REALLY hate LOVE had been given to all the beloved students (including me) by our favourite teacher PAPA ****
o0o0o0.... i don't mind that PAPA **** is very dedicated and hardworking man.... but don't force me and make me suffer~~~ it feels like drowning you know! ohh~~ what a pain in the neck!!! argghhh..... feels like dying already... bek! i'm dead~~

Wednesday, March 9, 2011

Tahniah khairul!!!

bole x nak like post nih cam feysbuk?? hahaha seng2 btoi~
huhuhu harap sory la yer klu tak puas aty kew papew yep khairul... huhu rasa nyep dah berzaman khairul dah jadi follower 100th tapi bru skung aini dapat ciapkan Award nih... hahaha...... betuah betoi tuan empunya blog nih yep~ walaupon x seberapa.... tapi arap2 khairul ske! huhuhu..... kalau x ske pon buat2 ske eh??... hahahha kiding~

millions THANXS!!!
follower~ khairul!

Monday, March 7, 2011

yok masuk U!!!!




huhuhu..... nak buat post yang sangat malas so
tarikh: 5/3/11
masa: 7.30pg-4.00ptg
dekat: Sultan Ahmad Shah.... International convention center
perasaan: VERRY BERRY FUN!!!... rasa mcm nk pegi lagi jep huhuhu..... PC FAIR pon nk pegi tiap2 taon!! hahahha


Saturday, March 5, 2011

did my pantun pay off???

uwaaa!!!!
it really tiring~~~
but however i had lotz and lotz of fun during that moment!!!

but to tell you the truth~ my team lose in 4th place per 14 teams.... so bad~ coz just a little bit tini tiny little chance we might get to the finals... but faiths are more powerful then us so we just have to redha with what had happen to us..... besides even tough we fail to reach to top but it not the end of the world right??? i felt like my team had much more fun than the winning team~ huhu don't trust me??? watch this~~
.
.
.
.
.
.

.
.
.

.
.
.

.
the story behind the scene pandai2 la paham sendiri yerp... hahahha

Saturday, February 26, 2011

sengal tapi best


click to preview

huhu hari pantun ke hari ni??
hahaha.... sebab kitaorang berpantun sampai tak sudah! tak caya?? cuba tekan pict kat atas tuh... penat tau edit ngehehehe..... x de maknenya~ tula keje paling cincai yang pernah dibuat~~ cuba tengok jumlah dalam kotak pink tu... banyak tak dalam masa sejam setengah??? hahhaa tapi memang besh main ngan budak2 kecik yang tak matang nih ngehehhe..... padahal 3 orang je kot yang berpantun kat situ.... salah satunya budak dalam bulat merah tu hah~ hahahha lagi sorang pikah Aris tapi nama dia tak ada pulak bila print screen tadi.... papepon....
HARI INI SANGAT BEST!!
~ALHAMDULILLAH~
thanks korang.....!!!
kalau sesiape nak try baca pantun bebel kitaorang click here

pantun fever

korang mesti tertanya2 arn nape lak aini ni buang terbiat main pantun2 nih..... tapi aini terpaksa sebab tengah pantun fever untuk contest nih.... argghh tidak!!! dah la last minute punya preparation..... adoiyai~~~

bukan mahu pantun fever nih.....
tapi kalau ada lagi senang...
sebab tengah risau untuk pertandingan pantun nih....
harap2 cabarannya senang......

ku saja buat postku berpantun...
untuk mengasah bakat dan minda.....
bukan ku suka sangat berpantun...
tapi sijil ma~ ada diminda....

sangat melalot ayat2 ku,
habis rosak puitis berpantun,
"ARGHHHH TIDAKKK!!!" di fikiranku,
otakku bagai melantun...

ingin berhenti tapi tak boleh,
hanya pantun dalam fikiran,
ku harus yakin diriku boleh,
agar malu jauh difikiran...



amacam??? kalau dalam esei nih mesti kompem2 fail arn??? hahahha.... papepon... WISH ME LUCK YOU ALL!!! and kalau sesiape ada idea pasal tajuk:
1. remaja.................... 2. modal insan..................... 3. kebersihan makanan................... 4. bahasa jiwa bangsa......................... 5. sayangi warga emas
PLEZZ nyatakan idea2 bernas saudara semua dekat comment
plez and thank u ~~~

pantun untuk pantun lak~~

ku lari pecut tuk pindah lagi,
ku pindah jauh dari padang,
pertandingan pantun ku masuk lagi,
hai kau ingat ini kentang??

habis satu bertambah lagi,
sudah bertimbun halangan datang,
apa yang tiba ku timba lagi,
pantun mai mai lah datang~

sampai sekarang kerja tak siap,
ditambah pula 90 rangkap,
esok cikgu nak tengok yang siap,
kalau tak siap harap tak tertangkap.

ku pohon doa sepuluh jari,
agar sempurna segala pengurusan,
penatku tahan hari ke hari,
harap faedah sebagai balasan

tibalah masa untuk pengakhir,
bagi menamatkan postingku ini,
ku harap pembaca tak salah tafsir,
akan maksud pantunku ini.

~the end~

pantun berlari??? apakah~

ngehehe....
malaz nak tulis panjang2 pasal cerita acara 800m yang aini masuk.... so...... tantaran~~~

sangat manja anak terakhir,
nombor bertuah nombor keempat,
penatku lari sampai pengakhir,
nombor empat tempatku dapat?

pagi dan petang jantung berdegup,
menanti masa untuk giliran,
ketika lari hatiku gugup,
tiba hasilnya jadikan pengajaran.

sungguh penat sampai terkaku,
800m habisku laksanakan,
inilah peluang pengalamanku,
marilah try wahai rakan.

hahaha pantun mengong~

Sunday, February 20, 2011

charlie mcdonnell AWesoMe!!!


okay, be honest!!
this is a serious matter for today topic
who never knew this name???

charlie mcdonnell

tell me x2 ?? .... who x2????
huh~ how dare u coz u never knew him...
he was youtube celebrity~
and my video blogging idol!!!
well i dont really video blogging but still!!!
u got to watch his vid~
they all like crazy bunny funny ... hahaha
never get tired of his vid... NEVER! keh3~

i'm not really promoting his vid (well should i highlight not really??? haha thats mean that i do promoting his vid daa~~) but i'm actually sharing an interest with you guys..... well and girls~...... besides his vid really lessen my stress out..... huhuhu... he did said that he is a nerd~ hurmm.... is that mean that i'm also a nerd if i like his vid??? no right?? ngee~~~ ^-^ well i dont know about u guys (and girls).... but i really enjoyed his vid.... well if u dont, dont tell me coz i dont want any other external force will lessen my interest... hahaha... well that kinda bit wierd but who counting hahha....!!!!


charlie so cool like
which makes u like cool!

if u kinda interest to see his vid... come and watch on youtube or at his page.... http://charliemcdonnell.com huhuhu ENJOY!!!

Leelou Blogs??

huhuhu.....tadi bila ber-blogwalking jap~
tiba2 terjodoh plak dengan blog "Leelou Blogs"
lepas godeh2 sikit blog tu terus I LIKE hahahha.....
kenapa?? sebab~~
.
.
1: blog tu besh kew???
hurmm... u bet cha! banyak tips2 picture editing kat situ
and sangat LAWA!!
.
.
2. menarik sangat ke blog tu???
hahaha.... for me of course sebab i like picture editing and scrapbook....
yeay me!...... tapi kalau sesape rasa hobi ni menyemakkan rumah jep... tak payah la follow sebab takut kang ade seguni handicraft mengunung kat bilik tu kang hahahha.... entah2 sesat nanti kalau nak pegi ke katil~ huhuhu seram tuh coz i LOVE me bed!!! its a nightmare if i lose it~~~ 0,0
.
.
3. berbaloi kew follow??
entah la aini pon tak tau lagi... but...
u never knew when u never try~ huhuhu....
.
.

thats all ya'll~ pye2....
follow jangan tak follow hahahha~~

Saturday, February 19, 2011

bengkel addmath yang best!


wah~ teruja hari ni... huhuhu
walaupun bengkel ni merupakan begkel mata pelajaran yang jarang aini dapat score... tapi hari ni tak ada masa pon yang aini rasa boring..... mungkin adalah~ tipula kalau tak ada... huhuhu... tapi hari ni memang FUN! FUN! FUN! .... alhamdulillah~....... lagi pon semua yang cikgu ajar hari ni dapat masuk.... tak tau la kalau tiba2 terbuang tebiat ke apa.... tapi harap2 berkat cikgu2 dapat kekal sampai ke exam SpM nanti..... amin~~

lagi pon member2 batch sangat2 best and very supporting! oh and jangan lupa... diaorang sangat2 gila2 hahahha....

apa2 pon tak sabar rasanya nak pergi bengkel sesi yang seterusnya nih huhu...... thanxs you all sebab buat my day sangat2 fun hari ni huhuhu.....
pye2~

yepie! Aini dapat award


hurray! hurray! huhuhu
comel x award yang aini dapat ni???
ni sume thnxs kepada CIPA
sebab jadi follower dia....
huhuuhu kalau sesape yang nak award ke...
nak tambah member ke... pegi la kat blog CIPA
sebab blog dia sangat simple and nice....

so ape tunggu2 lagi yok jadi follower dia!
huhu ^~^v

lastly, thnxs CIPA!!!

Friday, February 18, 2011

renungan bersama

Dalam sebuah pernyataan yang lain , Nabi SAW bersabda yang bermaksud : "Sesiapa yang memiliki tiga perkara ini akan dapat merasai kemanisan iman , iaitu cinta kepada ALLAH dan Rasul lebih daripada segala-galanya . Kedua , menyintai seseorang kerana ALLAH dan takut kembali kepada kekufuran setelah ALLAH menyelamatkannya seperti dia benci untuk dilemparkan dalam api neraka yang panas ." (Hadis riwayat Bukhari dan Muslim) ..
.
.
Kita hendaklah membuktikan kecintaan kepada Nabi SAW dengan mempamerkan jalan hidup yang menepati susur galur sunahnya dan sentiasa memperbanyakkan bacaan selawat kerana inilah mekanisme yang terbaik menjadikan diri kita benar-benar cintakan baginda . Hidup berkeluarga seperti yang dipandukannya . Hidup bermuamalat juga menuruti jalan yang dipamerkan Rasulullah SAW ..
.
.

Begitu juga dengan akhlak diri seharusnya sejajar dengan akhlak mulia kerana Nabi SAW tidak pernah putus berpesan mengenai perlunya kita berkhlak mulia itu . Sabda Nabi SAW dan ingatlah kata-kata baginda ini sepanjang hayat dikandung badan : " Sesungguhnya orang yang paling aku cintai dan paling dekat tempat duduknya dariku pada hari Kiamat adalah orang yang paling baik akhlaknya ." (Hadis Riwayat At-Tirmidzi)

renung2kn lah~ selamat beramal!!!

nk tag:

p/s: thnxs to syafiq coz sebarkn hadis ni kat bloggy dy....

wah sukenye!!!


muahahaha.....
i'm ready! i'm ready!

hahaha rasa ter-excited lak plak dpt pegang lappy nih.... huhuhu.... sebab sebelom ni memang x smpat langsung! nak on9 dengan kerja yang x benti2 msuk and latihan umah sukan.... dengan masalah yang datang tiap2 ary rse mcm termatang lah pule~ hahaha apakah??~

yang pasti ary nih dpt wat 3 post sekali gus huhuhu..... amik ko kne strike 3 tros hahahha... papepon Aini nak nasihatkan kat sume tok

"always be positive in everything you do!!"
"have fun you all!!" and..
"be YOU!"

sume ni Aini dapat conclude kn spnjang awl bln ni huhuhu......

~THE END~

p/s: sok bengkel addmath (arghhh!!! ) wish me luck! SPM 10A+!!!!

EMERGENCY!! which one to choose??

wokey.... sepertimana post yang sebelum2 ni pasal acara sukan yang saya masuk.... saya dah reda dah dengan acara sukan tu..... TAPI...... tiba lah konflik cerita bulan ni..... iaitu tantaran~~~~

cikgu tiba2 kata nak masukkan nama dalam pertandingan pantun sempena kempen bahasa melayu dekat Jengka 14 yang sama dengan waktu, tarikh and HARI SUKAN SEKOLAH!!! say what??!!!!

(cuba baca ayat kat atas laju2... best~ ha3)

i can't be in 2 place at once...... that mad!
(*sorry for using uncomfortable words with the readers)

but if i think of it over and over...... i can't make up my mind of which one to choose!!! sebab pertandingan pantun ada sijil tapi kalau nak tinggalkan acara lari, tak ada pengganti lain dah ni.... argghhh!!! what to do???!!!

uuuuu~~~ TT^TT
any suggestion??

3 in 1??? nice or not??


wokey~
apa sebenarnya yang korang boleh fikirkan bila nampak post title kat atas tu??? kalau saya lah... 1st thing yang saya boleh fikir bila fikir2 balik adalah SALE! wuhuuu...... jap! skema gler ayat tadi~ ha3....... poyoz betul.... wokey (lagi sekali).... back to da story~

tersebut lah kesah al-SCHOOL yang sangat baik dan sangat penyayang ... (tak suke!!!)...... ......dengan anak didiknya sampaikan suka sangat buat hari sukan sekolah...... tapi yang tak tahannya arn sebab budak2 kat sini sangat supporting lah plak!!! yang sangat suka sokong aktiviti sekolah dengan TAK datang latihan dan sebab tula saya dapat anugerah yang sangat SANGAT "best(?)" sampaikan saya tak tau nak cakap apa dah..... saya dimasukkan dalam acara lari yang saya tak pernah2 masuk!!! dalam kategori 400m, 800m and 4x400m !!!!! isn't it fun??!!! wuhoo!!!! ........ NOT! AT! ALL!!

penat ma~ latihan setiap 2 hari.... lagi2 dengan kerja rumah form 5 yang sangat bergunung tambah pulak dengan kerja kursus yang cikgu yang tersayang bagi...... hahha... memang lepak jela bila balik rumah~ yang pasti bila sampai je tengah hari memang mengantok dalam kelas... kesian cikgu sebab dapat saya ni dalam kelas diaorang ha3..... tapi conclusion kat sini.... argghh!!!! otoke??? what to do!!! macam mana ni!!!! arghhh!!!.....
larat ke nak masuk semua acara ni?? uuuuu~~ TT^TT

p/s: what do you think about sukan sekolah??? it is fun or it is worthless for you???......... hahahaha.... kalau sayalah rasanya biasa2 jep.... tapi kalau dah sampai tahap paksaan memang saya tak suka....

memang suka arn???....



memang suka arn buat benda separuh jalan.... GERAM! GERAM! GERAM! kenapa suka sangat buat orang rasa annoyed!!?? bila orang dah buat lawa2 and dah selesa dengan suasana tu tiba2 jep tukar tanpa kebenaran orang..... buat sesuka hati jep..... kononnya lah nak bantu buat surprise kat orang....... tapi buat tak habis..... suka sangat buat benda yang tak nampak penghujungnya..... cubalah kumpul dulu semua idea tu lepas tu kalau dah cukup bahan nak buat baru buat.... ni tak, tak ada barang, lepas tu main ubah2 jep barang orang and kata nak ganti dengan benda baru tapi benda "baru" tu sebenarnya tak ada lagi..... say what??? macam mana orang nak buat kerja??? ah~ annoyed betul..... lepas tu marah2 plak orang sebab tak buat kerja... padahal dia lah yang menganggu pengurusan orang...... patut ke dia tu buat macam tuh???


p/s: lawa pula tengok gambar cartoon tu huhuhu..... thnxs kepada kak (maybe) athira sebab saya copy gambar tu dari dia muahahahhaha....