....................................................................................................................................................................................................

Sunday, January 30, 2011

exam o0 exam


comey tak jadual exam ak??
hahhaha..... colourpul gitu!

RrrrRRrrrr~~~
tak ade mood sungguh nak layan karenah exam nih la~
sebab otak ak tak boley nak fokus.....
ak asyik teringat nak balik johor jep ngee~
terok tak?? hahha.... tak payah jawab.....

dah la tak dapat cuti seminggu...
cobaan betol ahaks.....
tapi pape pon
LIFE MUST GO ON!!!
just get through with it~ just BEAT IT!!
muahahaha....
spirit ak dah naik lek... alhamdulillah~~
.
.

oh btw, mama hari ni belikan 2 buku pts.....
huhuhu.... tak sabar lak rasa nak baca buku nih.....
berdebar macam fall in love in the 1st sight jep hahhahaha
macam la ak tau macam mana rasa fall in love in the 1st sight...
yang pasti ak nak buat rekod abiskan baca dalam masa sehari...
arap2 dapt buat kui3......

p/s: korang sedar tak ak tengah promote pts nih?? hahhaha

mr.lumpy!!!

.

.

.

hahaha.... kalau korang tertanya apakah benda alah nih.....
tantaran~
ni la mie 1st experiment teddy bear!! wuhoo!!!!
(tapi senanya lebih kpd bentuk kucing.... apakah~~~)
amacam okay x?? hahak
dari jauh memang la nampak lawa (ke korang rasa still tak lawa?) tapi kalau dah zoom in....... no komen~ hahaha
xpe2 there always 1st time in everything.... huhuhu

sebenarnya buat "mr. lumpy"(tedy tdi) sebab nak try kasi kawan adiah handmade... padahal kawan tu yang mintak hahahak....... buat citer jep saya nih ek.... tapi d'sebabkan hasil produk nyer buyuk.... macam perlu d'batalkn jep niat tuh ... TT~TT..... sedey lak kalau x kasi huhuhu.... tapi aku buat rekod la sebab saya buat benda nih start pkul 8 smpai akhir pkul 10.... WOW!... aku pon tak percaya.... boley tahan ek tangan nih b'gerak kui3..... wokey tu jep

p/s: kalau korang boleh nampak... buku kat balik tabir tu sebenarnya buku BIO hahak.... aku buat mr.lumpy masa aku bace buku bio... kirenyer 2 in 1 punyer keje huhu.... baik tak aku... hahhak perasan kejap.....

re: p/s: pleknyer skjap gune aku skjap gune saya..... apakah~~

1st GA pearl Moon!! wow~

tantaran~
nampak tak apa yang saya nampak???
haha! PEARL~
bukan pearl mister Crab kay... huhuhu yang tu lain cerita da~~....
nih pearl PEARL yang wow wow tu agagagga.....
okay dah melalot banyak nih...... back to the topic
................................................................................................................
wokey 1st question yep:
hurmmm.... maybe masuk GA nih sebab untuk suka suki kowt huhuhu...... lagi pon tengah BW kat blog2 blogger sekian2~ so, bila nampak GA nih nak try2 la... mana tau kot2 dapat rezeki~ boleh la dapat pearl untuk raya cina nih huhuhu...... lagi pon peluang dah ada kat depan mata.... bak kate orang rezeki jangan ditolak.... so buat apa saya nak tolak arn~~ hahahhaha

...................................................................................................................
2nd lak yep:
ermm.... maybe i prefer WHITE.... sebab "fresh and white" hahahha.....
lagi pon memang warna fav white pon...... sebab apa suka putey? o0o0.... sebab saya senanya tak tau nak suka warna apa... so conclusion nyer amikk sumer warna dalam 1...... so kalau d'fikir2kan.... kalau banyak2 warna cahaya kalau d'gabung jadi putey so jadilah putey sebagai warna fav... huhu senang arn~ lagi pon putey match ngan sume huhuhu....


tapi kalau nak bagi kat saya pearl, bagilah warna hitam.... sebab tak ada jewel warna hitam lagi buat masa nih...... hahah tak reti malu sungguh makhluk sorang nih hahahha......

nah~ ni orang yang bertuah d'tag oleh ku.... cewah~ ayat skema lak:
puteribonda

Friday, January 28, 2011

kerja krusus ict..... Ya Allah!!!

oh keje ict,
walaupun kamo0 diberi minimum hanya 10 pages,
tapi kenapa nak lengkapkan kamo0 amat memeningkan,
kau katakan kenapa....
.........................................................................................................................
hahahhaha...... cewa~ menjadi jugak ek aku wat ayat dramatis... huhuhu tak sia2 nampak gayanyer kawan aku panggilku drama king hahak.... entah paper.... pale tengah musing senanye nih sebab asyik dok hadap kom2 je dari tadi tok siapkan keje ict nih...... arghh nek biol sudaa~~~ keje dy senanye senang jep tapi dok fikir tok design/turutan dy nih hah yang penin.... waduh2... jijah2~~ (maap yer s'spe nme jijah... pinjam nme jap) penat bangat~~ TT~TT

1st time ever!!!


WOHOO!!!
ter-excited lak ngehehehe..........

yela mane x nyer........ nih 1st time nih dapat nombor 20 below dalam RENTAS DESA... huhuhu .... sebab sebelom nih cuma dapat no 24 ngan 25 jep........ balik2 no tuh huhuhu kay papepon muahahahha.......... walaupon dapat no 12 and bukan no 1.... (tapi bila fikir balik no 12?? hahaha apakah~ ) ....janji dapat no kah3.... rasa macam flying in the air jep bila naik stage kui3 tapi bukan la nak kata riak or ripple tank... hahhaha.... (tu istilah kitaorang guna sejak subjek fizik ade mende nih kui3)....... cume yela dah saya try habiskan lari sampai finish line... mana x seronok huhuhu........... saya ni bukan lah nak kate atlit pon tapi mungkin rezeki kot......... tula pasal boleh dapat no hahahaha........... alhamdulillah~ dapat jugak la rasa dapat award rentas desa sebelum tamat chapter sekolah menengah nih huhuhu

my glorius time... ahaks.... terlebih suda~~~

.
.
.


Tuesday, January 18, 2011

chipmunk cat flu??

chipmunk CAT FLU???? betul ke nih???

owh tidakkk!!!
apakah???
macam mane nih???

hahahha... nampak sangat aku nih cepat gemuruh..... hah! papepon kesian chipmunk sakit~ pasal betul ke tak chipmunk CAT FLU... no komen tapi yang pasti chip sekarang nih dalam wad jagaan rapi "fluffy" agagagga..... entah boleh harap ke tak doktor sorang nih... entah sape lah tu arn huhu~

tapi macam gini ke perasaan jadi seorang ibu? ahaks... cewah~ (nak berdramatik lak kat sini)..... tapi siyus nih~ bila tengok chip tak makan.... rase berat je hati nih hah~ badan chip pon lembek je macam rangka ayam goreng kat pasar malam..... waduh2~ keadaan yang lain tak tau macam mana nak terangkan......

tapi sekarang nih tak boleh nak focus kat chip banyak2 jugak sebab homework masih bertimbun2 lagi nih.... bukan nak kata yang homework yang lepas tak siap tapi memang tak siap pon agagga... tak ada lah.... senanya siap cuma makin kita siapkan keje makin banyak yang mendatang..... so reda jela maksudnye~ (eh? dah jao lak psal chip nih)

hahaha... kayla2 dah time out! kena sambung wat keje lek~
GTG....... see ya later bloggie~ muah!

Friday, January 14, 2011

ditakdirkan jumpa blog best~

selepas penat bersastera pasal homework tadi, pegi la jap BW... wohhoo~ jumpe blog best! tak tau la kalau aku sorang yang belum tau lagi pasal blog nih??? hahaha.... masalahnya bila aku baca post dia sume best2! tak la macam aku punya hahaha karut mengarut je....

hahahha nie la blog dia... tantaran~

ayat tipu ni~

nak tau x....
saya sangat suka homework..... (wink wink),
sampaikan saya suka buat gunung daripadanya,
rasanya macam nak berguling-guling je dengan homework ni
macam dalam cerita bollywood gitu,
disebabkan cikgu tau yang saya sangat suka homework,
cikgu selalu bagi saya banyak2,
tak kira la pada hari apa and waktu apa,
yang pasti hujan homework selalu membasahi pipi ni,
rasa macam nak melompat-lompat je bila nampak homework,
teruja sangat bila nampak 1 homework,
sampai boleh tenung homework tu seharian,
tak jemu pun tengok homework ni,
sampai boleh membuai ke mimpi,
.............err...........

pengakhiran and sambungan cerita ni biarlah tergantung, sebab dah tak sanggup den nak menipu agagagaga.... chow dulu,

homework sedang menanti,
untuk dijawab dan dihafali,
homework is buddy,
walaupun dia macam membuli,

p/s: hahaks~ sedap ark?.... huhuhuhu....

Monday, January 10, 2011

miss niera tag me? wahahah~ aww~~

wah~ aku dah di'tag' dari my sweet sis miss niera!!!! sebab dia dapat award sweet follower huhuhuhu ..... masuk bakul angkat sendiri aku agagaga...... walaupun, dia cakap aku belajar hampeh sebab layan korea je.... tapi at least dia ingat kat aku hahahha...... sweet lagi gitu~

wokey lagi 1, dia kata kalau nak amik banner nih, sila layan diri arn~ so sebab banner nih comey so aku pon nak copy and paste.... hahaha jangan marah~


THANKS KAK MOON! for making me your sweet thing
hahahahaha.....

Saturday, January 8, 2011

life

when i'm sitting by the window while listening to PRAY - justin bieber...... i realize that there are many kinds of situation happened in a second around the world..... some of them are enjoying their moments and others may be in situation where they felt like it their last..... so i think why do we live? why this world is so unfair?

but then i stop.... i remember what my sister had thought me.... we live in this world because ALLAH want to test us, whether we can live in this world to the fullest without any regret and how grateful we are for what He had gave us...... then everything make sense.....

but i still wonder why do people must fight among ourself? why do wars happen? why do innocence people must died? aren't the world would be just perfect if we live in harmony? why?? tell me.....
.
.
.

no matter what religion we are.... but all of us know that PRAY is the most valuable thing in life~ ♥ never ever forget where we came from and what our goals are.... okay dear~ lets pray


p/s: i know that i'm not a fan of JB... but the moral in this song really meaningful~ so i just forget about JB and think about the lyrics... that why i choose this song to describe how do i feel rite now..... huhuhu

dear friends

why do i get the feel that our friendship is getting loose? since i got the nightmare about us fighting..... i'm getting scared of loosing you~ i know this kind of words kinda lame... but it the truth about my feeling right now..... i'm not trying to make a joke, but i felt doubtful about what happen between us....

since i had been far from you, i never thought of losing our friendship...... i'm scared that whether one of us had change, even though i know that possible..... i just to scared to accept the reality~ because i couldn't predict it... and i'm really scared~

i don't want the memories about you change.... i don't want the sunshine to become our rains..... i don't want us to be separate in the future, i don't want to meet you with a glum on my face..... i don't want we keep silent when we meet..... and the nightmare about our friendship loosen happen....

please~ just tell me how do you fell about me right now.... just make it clear with me... just be honest, i can take care of it since you tell the truth..... i couldn't wait any longer because i could just jump to conclusion about you..... please just be yourself when you talking to me... say anythings that you want... just say it, so i could make it clear.... i could try to change my mistake, and make our friendship better~

sincerely:
your BFF
can someone tell me how to make it change???

Saturday, January 1, 2011

This Is Our Song


aku rasa sangat emotional sekarang ni.....
sebab dah banyak kenangan yang aku dah buat dengan kengkawan and everyone yang aku jumpa tak kira lah aku ingat lagi ke tak sape orang tu... tapi aku rasa sangat touch sebab rupa2 nya semua ni diibaratkan mimpi yang tak pernah aku fikirkan dia wujud....

bila dengar lagu ni baru aku sedar yang semua yang terlibat dengan aku semuanya telah dirancang oleh ALLAH untuk kita bertemu dan membuat story atau nak lebih sedap untuk buat lagu kita bersama tak kira baik atau buruk

aku rasa nak nangis bila fikir semua telah berlalu, masa bergerak sangat cepat sampai aku tak sedar yang semua ni sangat fun and happening...... kalau nak kata nak ulang balik the past memang mustahil sebab tu aku nak keep our memory baik2 as my precious thing ever.....

so i wanna thanks all my family and friends because share this memory together with me..... i couldn't do this better without you all......

"thanks you guys"

hujan nak datang wohoo!! yikss....




hujan nak datang sini..... kat kawasan rumah aku... percaya? tak?? baik korang percaya sebab benda ni exclusive wo~ tak sangka pulak lah murah rezeki orang2 sini sampai hujan pon nak datang.... hahaha..... tak sabar2 lak rasa... huhuhu

hahaha... kalau siapa yang percaya ni memang dah kena kelentong la dengan aku hahahaha.... ke aku syok sendiri?? hurmm...... ciannyer aku TT~TT ....... apa? nak ketawe?? ketawe la korang.. uhuk..... kay apa2 pon... senanya WEATHER WOMAN kat tv korang2 tuh tak kira lah yang plasma ke tak.... tapi yang pasti ada cakap yang

HUJAN AKAN TURUN KE MALAYSIA!!!

maybe pantai timur je kot... sebab musim tengkujuh arn~
dan disebabkan ramalan cuaca tu betul... turun lah hujan dengan sekian lama nya yang tidak berhenti2 nak melawat tanah jejakku ini tiap2 petang dan malam.....

hahahaha waktu yang bagus untuk hibernate kah3.... dan bila cakap hibernate tu...... huhu.... memang confirm makan tak berhenti.... bukan main nak ikut sunah Nabi kalau nak makan apa2 yang lain 4 jam selepas makan..... semua tu hampeh dalam dustbin tu...... ish3~ teruk arn??....... err~..... tak ape jangan jawab hahahha..... tapi yang bestnyer air-cond free... hahaha sejuk je tiap2 masa.... suke3~ kui3... alhamdulillah.... apa2 pon tuje kot dah2.... bye2~~

eh sekarang tahun berapa?

buzzing... buzzing....

ARGHHHH!!! nooooo!!!! kenapa cepat sangat masa berlalu!!! tidakkk!!!!
otak dah naik biol mereng dah ni dok fikirkan tahun yang datang ni, tahun yang ku tak tahu berapa ni.... (wink wink)..... telah buat aku hurmmm.... macam mana nak expression-kan ni ek?

owh ak tau... marah, happy, depress, bersemangat, tension, carefree, takut, berani, seram, ......... sejuk?? ..... err~..... korang isilah tempat kosong sendiri macam mana.... janji yang pasti tahun

(by the way, HAPPY NEW YEAR!)

adalah tahun yang sangat, sangat, SANGAT berdebar, heartbreaking, heartbeat(lagu 2PM),..... senang kata masa yang paling ditunggu-tunggukan oleh para peserta

bagi yang lahir pada tahun 1994

WOHOO!! yikss...

arghh!!! otoke!! aku tak ready lagi ni..... besar betul tanggungan tahun you-know-what ni... tengok sampai nak cakap pun tak berani.... uuuuwwwaaa~~~~ i want my mommy..... hahahhahaa