....................................................................................................................................................................................................

Saturday, February 26, 2011

sengal tapi best


click to preview

huhu hari pantun ke hari ni??
hahaha.... sebab kitaorang berpantun sampai tak sudah! tak caya?? cuba tekan pict kat atas tuh... penat tau edit ngehehehe..... x de maknenya~ tula keje paling cincai yang pernah dibuat~~ cuba tengok jumlah dalam kotak pink tu... banyak tak dalam masa sejam setengah??? hahhaa tapi memang besh main ngan budak2 kecik yang tak matang nih ngehehhe..... padahal 3 orang je kot yang berpantun kat situ.... salah satunya budak dalam bulat merah tu hah~ hahahha lagi sorang pikah Aris tapi nama dia tak ada pulak bila print screen tadi.... papepon....
HARI INI SANGAT BEST!!
~ALHAMDULILLAH~
thanks korang.....!!!
kalau sesiape nak try baca pantun bebel kitaorang click here

pantun fever

korang mesti tertanya2 arn nape lak aini ni buang terbiat main pantun2 nih..... tapi aini terpaksa sebab tengah pantun fever untuk contest nih.... argghh tidak!!! dah la last minute punya preparation..... adoiyai~~~

bukan mahu pantun fever nih.....
tapi kalau ada lagi senang...
sebab tengah risau untuk pertandingan pantun nih....
harap2 cabarannya senang......

ku saja buat postku berpantun...
untuk mengasah bakat dan minda.....
bukan ku suka sangat berpantun...
tapi sijil ma~ ada diminda....

sangat melalot ayat2 ku,
habis rosak puitis berpantun,
"ARGHHHH TIDAKKK!!!" di fikiranku,
otakku bagai melantun...

ingin berhenti tapi tak boleh,
hanya pantun dalam fikiran,
ku harus yakin diriku boleh,
agar malu jauh difikiran...



amacam??? kalau dalam esei nih mesti kompem2 fail arn??? hahahha.... papepon... WISH ME LUCK YOU ALL!!! and kalau sesiape ada idea pasal tajuk:
1. remaja.................... 2. modal insan..................... 3. kebersihan makanan................... 4. bahasa jiwa bangsa......................... 5. sayangi warga emas
PLEZZ nyatakan idea2 bernas saudara semua dekat comment
plez and thank u ~~~

pantun untuk pantun lak~~

ku lari pecut tuk pindah lagi,
ku pindah jauh dari padang,
pertandingan pantun ku masuk lagi,
hai kau ingat ini kentang??

habis satu bertambah lagi,
sudah bertimbun halangan datang,
apa yang tiba ku timba lagi,
pantun mai mai lah datang~

sampai sekarang kerja tak siap,
ditambah pula 90 rangkap,
esok cikgu nak tengok yang siap,
kalau tak siap harap tak tertangkap.

ku pohon doa sepuluh jari,
agar sempurna segala pengurusan,
penatku tahan hari ke hari,
harap faedah sebagai balasan

tibalah masa untuk pengakhir,
bagi menamatkan postingku ini,
ku harap pembaca tak salah tafsir,
akan maksud pantunku ini.

~the end~

pantun berlari??? apakah~

ngehehe....
malaz nak tulis panjang2 pasal cerita acara 800m yang aini masuk.... so...... tantaran~~~

sangat manja anak terakhir,
nombor bertuah nombor keempat,
penatku lari sampai pengakhir,
nombor empat tempatku dapat?

pagi dan petang jantung berdegup,
menanti masa untuk giliran,
ketika lari hatiku gugup,
tiba hasilnya jadikan pengajaran.

sungguh penat sampai terkaku,
800m habisku laksanakan,
inilah peluang pengalamanku,
marilah try wahai rakan.

hahaha pantun mengong~

Sunday, February 20, 2011

charlie mcdonnell AWesoMe!!!


okay, be honest!!
this is a serious matter for today topic
who never knew this name???

charlie mcdonnell

tell me x2 ?? .... who x2????
huh~ how dare u coz u never knew him...
he was youtube celebrity~
and my video blogging idol!!!
well i dont really video blogging but still!!!
u got to watch his vid~
they all like crazy bunny funny ... hahaha
never get tired of his vid... NEVER! keh3~

i'm not really promoting his vid (well should i highlight not really??? haha thats mean that i do promoting his vid daa~~) but i'm actually sharing an interest with you guys..... well and girls~...... besides his vid really lessen my stress out..... huhuhu... he did said that he is a nerd~ hurmm.... is that mean that i'm also a nerd if i like his vid??? no right?? ngee~~~ ^-^ well i dont know about u guys (and girls).... but i really enjoyed his vid.... well if u dont, dont tell me coz i dont want any other external force will lessen my interest... hahaha... well that kinda bit wierd but who counting hahha....!!!!


charlie so cool like
which makes u like cool!

if u kinda interest to see his vid... come and watch on youtube or at his page.... http://charliemcdonnell.com huhuhu ENJOY!!!

Leelou Blogs??

huhuhu.....tadi bila ber-blogwalking jap~
tiba2 terjodoh plak dengan blog "Leelou Blogs"
lepas godeh2 sikit blog tu terus I LIKE hahahha.....
kenapa?? sebab~~
.
.
1: blog tu besh kew???
hurmm... u bet cha! banyak tips2 picture editing kat situ
and sangat LAWA!!
.
.
2. menarik sangat ke blog tu???
hahaha.... for me of course sebab i like picture editing and scrapbook....
yeay me!...... tapi kalau sesape rasa hobi ni menyemakkan rumah jep... tak payah la follow sebab takut kang ade seguni handicraft mengunung kat bilik tu kang hahahha.... entah2 sesat nanti kalau nak pegi ke katil~ huhuhu seram tuh coz i LOVE me bed!!! its a nightmare if i lose it~~~ 0,0
.
.
3. berbaloi kew follow??
entah la aini pon tak tau lagi... but...
u never knew when u never try~ huhuhu....
.
.

thats all ya'll~ pye2....
follow jangan tak follow hahahha~~

Saturday, February 19, 2011

bengkel addmath yang best!


wah~ teruja hari ni... huhuhu
walaupun bengkel ni merupakan begkel mata pelajaran yang jarang aini dapat score... tapi hari ni tak ada masa pon yang aini rasa boring..... mungkin adalah~ tipula kalau tak ada... huhuhu... tapi hari ni memang FUN! FUN! FUN! .... alhamdulillah~....... lagi pon semua yang cikgu ajar hari ni dapat masuk.... tak tau la kalau tiba2 terbuang tebiat ke apa.... tapi harap2 berkat cikgu2 dapat kekal sampai ke exam SpM nanti..... amin~~

lagi pon member2 batch sangat2 best and very supporting! oh and jangan lupa... diaorang sangat2 gila2 hahahha....

apa2 pon tak sabar rasanya nak pergi bengkel sesi yang seterusnya nih huhu...... thanxs you all sebab buat my day sangat2 fun hari ni huhuhu.....
pye2~

yepie! Aini dapat award


hurray! hurray! huhuhu
comel x award yang aini dapat ni???
ni sume thnxs kepada CIPA
sebab jadi follower dia....
huhuuhu kalau sesape yang nak award ke...
nak tambah member ke... pegi la kat blog CIPA
sebab blog dia sangat simple and nice....

so ape tunggu2 lagi yok jadi follower dia!
huhu ^~^v

lastly, thnxs CIPA!!!

Friday, February 18, 2011

renungan bersama

Dalam sebuah pernyataan yang lain , Nabi SAW bersabda yang bermaksud : "Sesiapa yang memiliki tiga perkara ini akan dapat merasai kemanisan iman , iaitu cinta kepada ALLAH dan Rasul lebih daripada segala-galanya . Kedua , menyintai seseorang kerana ALLAH dan takut kembali kepada kekufuran setelah ALLAH menyelamatkannya seperti dia benci untuk dilemparkan dalam api neraka yang panas ." (Hadis riwayat Bukhari dan Muslim) ..
.
.
Kita hendaklah membuktikan kecintaan kepada Nabi SAW dengan mempamerkan jalan hidup yang menepati susur galur sunahnya dan sentiasa memperbanyakkan bacaan selawat kerana inilah mekanisme yang terbaik menjadikan diri kita benar-benar cintakan baginda . Hidup berkeluarga seperti yang dipandukannya . Hidup bermuamalat juga menuruti jalan yang dipamerkan Rasulullah SAW ..
.
.

Begitu juga dengan akhlak diri seharusnya sejajar dengan akhlak mulia kerana Nabi SAW tidak pernah putus berpesan mengenai perlunya kita berkhlak mulia itu . Sabda Nabi SAW dan ingatlah kata-kata baginda ini sepanjang hayat dikandung badan : " Sesungguhnya orang yang paling aku cintai dan paling dekat tempat duduknya dariku pada hari Kiamat adalah orang yang paling baik akhlaknya ." (Hadis Riwayat At-Tirmidzi)

renung2kn lah~ selamat beramal!!!

nk tag:

p/s: thnxs to syafiq coz sebarkn hadis ni kat bloggy dy....

wah sukenye!!!


muahahaha.....
i'm ready! i'm ready!

hahaha rasa ter-excited lak plak dpt pegang lappy nih.... huhuhu.... sebab sebelom ni memang x smpat langsung! nak on9 dengan kerja yang x benti2 msuk and latihan umah sukan.... dengan masalah yang datang tiap2 ary rse mcm termatang lah pule~ hahaha apakah??~

yang pasti ary nih dpt wat 3 post sekali gus huhuhu..... amik ko kne strike 3 tros hahahha... papepon Aini nak nasihatkan kat sume tok

"always be positive in everything you do!!"
"have fun you all!!" and..
"be YOU!"

sume ni Aini dapat conclude kn spnjang awl bln ni huhuhu......

~THE END~

p/s: sok bengkel addmath (arghhh!!! ) wish me luck! SPM 10A+!!!!

EMERGENCY!! which one to choose??

wokey.... sepertimana post yang sebelum2 ni pasal acara sukan yang saya masuk.... saya dah reda dah dengan acara sukan tu..... TAPI...... tiba lah konflik cerita bulan ni..... iaitu tantaran~~~~

cikgu tiba2 kata nak masukkan nama dalam pertandingan pantun sempena kempen bahasa melayu dekat Jengka 14 yang sama dengan waktu, tarikh and HARI SUKAN SEKOLAH!!! say what??!!!!

(cuba baca ayat kat atas laju2... best~ ha3)

i can't be in 2 place at once...... that mad!
(*sorry for using uncomfortable words with the readers)

but if i think of it over and over...... i can't make up my mind of which one to choose!!! sebab pertandingan pantun ada sijil tapi kalau nak tinggalkan acara lari, tak ada pengganti lain dah ni.... argghhh!!! what to do???!!!

uuuuu~~~ TT^TT
any suggestion??

3 in 1??? nice or not??


wokey~
apa sebenarnya yang korang boleh fikirkan bila nampak post title kat atas tu??? kalau saya lah... 1st thing yang saya boleh fikir bila fikir2 balik adalah SALE! wuhuuu...... jap! skema gler ayat tadi~ ha3....... poyoz betul.... wokey (lagi sekali).... back to da story~

tersebut lah kesah al-SCHOOL yang sangat baik dan sangat penyayang ... (tak suke!!!)...... ......dengan anak didiknya sampaikan suka sangat buat hari sukan sekolah...... tapi yang tak tahannya arn sebab budak2 kat sini sangat supporting lah plak!!! yang sangat suka sokong aktiviti sekolah dengan TAK datang latihan dan sebab tula saya dapat anugerah yang sangat SANGAT "best(?)" sampaikan saya tak tau nak cakap apa dah..... saya dimasukkan dalam acara lari yang saya tak pernah2 masuk!!! dalam kategori 400m, 800m and 4x400m !!!!! isn't it fun??!!! wuhoo!!!! ........ NOT! AT! ALL!!

penat ma~ latihan setiap 2 hari.... lagi2 dengan kerja rumah form 5 yang sangat bergunung tambah pulak dengan kerja kursus yang cikgu yang tersayang bagi...... hahha... memang lepak jela bila balik rumah~ yang pasti bila sampai je tengah hari memang mengantok dalam kelas... kesian cikgu sebab dapat saya ni dalam kelas diaorang ha3..... tapi conclusion kat sini.... argghh!!!! otoke??? what to do!!! macam mana ni!!!! arghhh!!!.....
larat ke nak masuk semua acara ni?? uuuuu~~ TT^TT

p/s: what do you think about sukan sekolah??? it is fun or it is worthless for you???......... hahahaha.... kalau sayalah rasanya biasa2 jep.... tapi kalau dah sampai tahap paksaan memang saya tak suka....

memang suka arn???....



memang suka arn buat benda separuh jalan.... GERAM! GERAM! GERAM! kenapa suka sangat buat orang rasa annoyed!!?? bila orang dah buat lawa2 and dah selesa dengan suasana tu tiba2 jep tukar tanpa kebenaran orang..... buat sesuka hati jep..... kononnya lah nak bantu buat surprise kat orang....... tapi buat tak habis..... suka sangat buat benda yang tak nampak penghujungnya..... cubalah kumpul dulu semua idea tu lepas tu kalau dah cukup bahan nak buat baru buat.... ni tak, tak ada barang, lepas tu main ubah2 jep barang orang and kata nak ganti dengan benda baru tapi benda "baru" tu sebenarnya tak ada lagi..... say what??? macam mana orang nak buat kerja??? ah~ annoyed betul..... lepas tu marah2 plak orang sebab tak buat kerja... padahal dia lah yang menganggu pengurusan orang...... patut ke dia tu buat macam tuh???


p/s: lawa pula tengok gambar cartoon tu huhuhu..... thnxs kepada kak (maybe) athira sebab saya copy gambar tu dari dia muahahahhaha....

Thursday, February 3, 2011

me vs cockroach

AAARRGGHH!!!
banyaknyer lipas kat sini....
tak suke3!!!!

sebenarnya saya baru jep balik ke vacation house kat johor...
and bila dah 6 jam on car... confirm2 la nak pegi toilet
hahahah kantoi suda~~~
bila bukak je pintu penuh lipas kat lantai toilet tuh.....
saya pe lagi first thing yang saya buat jerit jela....
muahahhaha......
tapi sebab tak ade sesape yang kesah so terpakse la take the lead sendiri
huhuu.... tangan dah siap2 dengan ridsect nak sembur benda you know who ni... tapi masalahnyer kebal betul lipas nih.... tak nak mati langsung!! boleh plak lipas ni terbang sesuke hati dy jep depan orang... aaa!!! nyemak btolla~~~ tak tahan dah tunggu bila la lipas2 ni nak mati... pe lagi plan B la nampak gayanyer nih.....

PIJAK!!!!

muahahhaa...... at least lebih 10 ekor kot saya bunuh hahhaha.... kepuasan dalam hati dapat bunuh diaorang nih.... the evil side of me had conquer all!!!! muahahahha!!!! kesian selipar tu jadi mangsa..... tapi saya tak kira nak bunuh gak lipas nih.... tak SUKA!!!!....... so end of the story~~~ geli nak sambung cerita... kay pye2