....................................................................................................................................................................................................

Wednesday, June 29, 2011

KOOP day.... dgn penulisan y malas

nk tulis pe y org wat ary nih... sb best! tp sb dy pnjang so... org listkn jela kay pe y org wat on KOOP day 2011:

1. jage gerai- serabot sgt sbb rmai org
*p/s: org da jdi pkar jual air ma~~ hahahha

2. beli couple key chain y cute ngn mmber pompan- letter K for DRAMA KING, Q for DRAMA QUEEN.... hahhaha sengal kan?

3. tgok prtndingan rocket- y suppose org msok tp x msok

4. somehow everyone n everything went well.... and i like it... alhamdulillah~

5. cikgu HUDA dh tao umah ku?! oh tidakkk!!! kucar umah ler ckgu dtg... kui3...... ngn my sis huda je y de kat umah... mmg kecoh abes.....

6. byk mek picture gune kmra ckgu2.... tp wisau klo msok mjlah skola jep..... x moh!!!

7. curik balik awal dlm kol 4 ngehehehe.... tp uh dgn kbnaran ckgu HUDA lha....

8. alhamdulillah~ but somehow..... everyone seem very open to me today.... i dun stress out at all.... and i'm happy sharing with them

9. men window shopping with fwens and thats fun!

10. many people greet me today~ i kinda weird but NICE.... like! LIKE! LIKE!

11. many funny incident happen while trough out the day: especially when playing with friends

tuje kot snye... hahak... ntah pape kn? tapi ala palang de mood nk wat so org wat jela post nih... for future use.... keh3 mne la tao klo tetibe bole jdi journal blog nih....

drafting bout my ary KOOP 2011

haha... hari ni.... nk gune gelaran org lha plok..... ok start!
org baru tau yang org senanya orang warna putih kih3...... suke3~ sebab org suka wane putih pun dari awal2...... maybe korang tertanya pe mnde wane2 nih arn.... senanya org ckp psal AURALIFE... [nk keterangan lnjut?? klik here (http://auralife2u.com.my/) lha].... dy perfume tok . . . ntah~ x tao la..... maybe tok nek kn keyakinan diri kot..... sb perfume tu bgi aura pde kte tok sntiase cergas dlm daily life..... org snya try2 jep... but suddenly curiousity tuh melebey lak..... makin byk org buat test2 kt school nih... sb de hari KOOP..... kui3.... mmg lwak la ary nih...... sb org hari nih jage gerai wo~~ hahak... masyuk3..... tapi penat n best! i loike sb nih pngalaman y len y org x pnah alami... keh3.... ayt b'bunge sket.... tp y pasti alhamdulillah... ary nih.... semuanya b'jln dgn lncar n sume bhgie smbil d'awasi Nya..... tu y penting.... huhu.....

moral: ....have fun while u have it but always remember Him....

randomness of me today

today i feel kinda mix up.... for some reasons i feel happy and some others i feel sad and miserable..... and because of that, i laid back and think.... but when i think, i could only think that i'm becoming further away from Allah...... that's why i felt lost and unsettle...... however, i strongly agreed with my conclusion because these past few days.... i frequently only focus on the world than Allah.... i always looking for fun rather than tafakur...... and i prefer busying myself with nonsense than anything useful for future use.....
felt like i'm a bad girl.... a bad girl that looking for fun rather than focusing on my responsibility...... a bad girl that would forget the way i used to be.... a bad girl that lied to everyone and especially to myself........ but even tough i said so, i would turn over a new leaf and start something new.....
it's all depends on me.... weather i would change or not... but all i need to do is FoCUS! FOCUS! FOCUS!

Sunday, June 12, 2011

i'm sorry

i'm sorry because i lied to you
but that doesn't mean i do in on purpose,
i have my reasons to do so,
so trust me and support me always,
please~ don't do that,
don't do that kitty face with me,
meow2..... i really really do have the fish but,
no! u can't have it because u already eat it just now
understand??

haiya why u so cute lha~~~

bola fever again (i guest?)

wah~ bole tahan Malaysia FA nih...
tak sangka boleh excited gak tengok bila join pak cik n mak cik layan bola kat rumah ni...
hahahha... lawak la bila pihak lawan tuh tanduk bola masuk goal sendiri.... sape yang buat? sorry la tak amik tahu pasal nama diaorang so kalau nak tahu sapa yang tanduk tuh... surf la internet sendiri okay??..... google kan ada.. semuanya di hujung jari jep okay sekarang ni.... lagi satu, abes la orang yang tanduk tuh lepas ni..... risau kena pecat je tuh.... kui3... nauzubillah~ oh tapi sape yang pkai jersey no 12 tuh yep?? akak saya sebok nak tau sebab dyep ensem... hahahha.... sengal arn?
papepon.... nak cakap... cuba la penonton2 kat stadium beradab sikit..... bila orang tengah baca ikrar... diam la kejap tak kan tak boleh... ni tidak, langsung tak dengar orang tu cakap apa, cuma dengar bunyi sorakkan yang macam bunyi nyamuk jep..... kang amik ridset kang baru tau~~ pastu jangan la main laser2 ni... tak baik untuk kesihatan dan untuk ibu yang mengandung...... ada paham? paham? baguih3....

so amalkan pemakanan yang sehat dan peradaban yang cemerlang abes di mana2 jua anda berada kerana dirimu begitu berharga..... TING!
(abes dah~~~ tuje senanya.... hahhahah pye2)

Wednesday, June 8, 2011

hwaiting!!

after all the thinking...... i decided to forget all the things that confused me and just focus with the things that is more important..... i realized that i got a big exam this year!!
an exam that would change my destiny,
an exam that will decide where will i go next,
every things somehow quite rely on it,
it just like a gamble which i always watch on tv dramas,
so, i need to focus!
i need to stop my childish act and be matured at least until the exam is done, i need to turns over for a new leave, i need to change for the better, i need to be a good child, i need to be success....... :)
i can do it!
i CAN do it!
I CAN DO IT!!!!
hwaiting!!

Am i crazy??

i'm confused...... not just in a problem
but in all problems i handle.....
i don't know if i made a wise choice by doing the things i do now...... but i think it is the only way i could do for this moment... but what if 'that' things somehow turns up side down???... and what if the things i 'did' could make things worst??!!
i somehow regret with what i did... but i think it's the most suitable things to do in order for things to works out......... i'm stuck!! i feel like going crazy..... or i really am crazy for panicking by doing this childish act??? but, i feel like something fishy going on with all my problems i handle....... i get the instinct that something would happen...... and thats makes me wonder~~
how should i face the problems that will come for me??
am i ready to face it???

lessons:
be cool, be smart, be happy
face all your problems wisely and be confident of it
face it like you're actually a brave knight!!
aja2 hwaiting!!

Friday, June 3, 2011

tiddaakk!!

uwaa~~
hari ni hari yang menyedihkan, taip2 keje yang saya buat mesti kena marah,
kenapa yep?? pusing sungguh otak ni memikirkan ape punca nya....
tapi nasib baik masih dapat survive lagi sampai ke saat nih.. huhuhuhu....
tapi memang tension nak handle sume benda nih... rasa macam nak goncang2 jep pokok mangga kat depan tuh sampai buah dia jatuh satu per satu.... nyum3!! aik?? nape ceciter pasal mangga lak nih...... pelik sungguh.... kay back to the future.... mungkin kena marah sebab banyak main2 kot tadi... hurmm... kena reflect diri nih malam nih.... sobs~ tapi harap esok sume elok2 belake... bak kate orang pahang molek2 belake... wawawa.... saya dah lepas dah kecek2 pahang sket.... kui3

kalau sape orang pahang yang bace post nih, kalau salah kecek maap yep... daa~~
assalamualaikum

Thursday, June 2, 2011

K.E.L.I.R.U. .!.!.! ottoke~~


ARRGGHH!!!
kekeliruan saya dah sampai ke level MAXimum!!...... saya tak tahu dah nak buat macam mana..... meh saya buat satu experiment untuk fahamkan kebengongan ini yep....

Aim: untuk mencari jalan penyelesaian yang dapat memberi benefits kepada semua pihak

Hypothesis: semakin banyak saya berfikir tentang perkara ni, semakin keliru saya dibuatnya

Variables:
1. Manipulated variables: masalah yang mendatang
2. Responding variables: kekacauan yang teramat (Tiiidaaaakk!!!!)
3. Fixed variables: saya tak tahu nak buat apa

Apparatus 'n' Materials: bahan yang membawa masalah, otak yang masih blurr nak buat apa, jasad yang masih ber-roh, kebingungan yang teramat

Diagram:

Procedure:
1. duduk kat kerusi, laptop di depan mata.
2. ada ltak air kat sebelah, pastikan air sejuk
3. strategi tempat duduk mestilah di tempat yang selesa
4. ambil masa untuk fokus dan fikir jalan penyelesaian
5. data yang terlintas dicatatkan
6. ulangi step2 1 hingga 5 untuk mencapai kepastian

Data:
* LARI: kalau saya lari? masalah tak selesai
* BERJUMPA: tak berani nak cakap sorang2
* BUAT DUNNO: kompem rasa terbeban sebab masalah tak selesai

Conclusion: hypothesis is accepted

moral lesson:
jangan berani cari pasal..... sebab mencegah lebih baik daripada mengubati.... hahak~ kompem dapat A++ kalau dapat jawab experiment macam gini.....

Wednesday, June 1, 2011

saya aktif semula untuk seminggu nih!!!

wah best betulkan online ni...... kenapa? saya pun tak pasti kenapa... tapi yang pasti nak cakap nih...... saya akan online dengan lebih kerap pade ari cuti okay..... wot wot! hahaha tapi secare curi-curi la kalau parent tak bagi buka internet nih...... *AWAS: kepada kanak2 jangan ikut perangai ini okay?!......

penat meyh badan lepas abes menghentam pekse mid year nih.... rasa nak nangis pun ade...... tambah lagi dengan masalah yang saya terima memang membebankan....... tapi perkara yang sebenar yang berlaku biarlah rahsia....... sebab malas nak bagitahu..... mengerti?....... tapi saya risau ada orang salah faham dengan tindakan yang saya buat baru-baru ni..... huuu~~ harap orang tuh tak marah....... saya bukan sengaja pun, tapi this is the way to keep everything right on track.....

okay! back to the point! nak tanya kenapa sekarang panas sangat ek? adoi~ baru keluasr sekejap je kot.. tapi badan dah macam banjir musim tengkujuh...... huhuh.... memang S.E.N.G.!.! astaghfirullah~ saya guna word tu lagi..... ish3.... maybe nih adalah satu cobaan~ dunia alhamdulillah.....

lagi satu, saya rasa dah banyak kali saya ketawa sejak akhir2 nih.... rasanya saya perlu kurangkan... sama la jugak dengan para pembaca sekalian.... nih pon kalau ADE orang baca... hahahhaa "aini tak kesah" kalau orang baca ke tak janji saya dapat buat lah sikit2 journal kehidupan nih hah~..... nanti bila tua2 boleh la engat2 balik ape yang terjadi... betul tak?

okayla... tak tau nak sambung ape.... so:

moral of the story:
1. pandai2 lah selesaikan masalah dan elakkan daripada menerima masalah okay, tuan2 dan puan2 sekalian??
2. jangan putus asa kalau benda dah terlari daripada track sikit sebab pengalaman dapat mematangkan kite sume....

semoga korang sume berjaya di dunia and akhirat! :)
.:Assalamualaikum:.