....................................................................................................................................................................................................

Sunday, July 17, 2011

kuasa optimistic pororu ! haa~.......

siapa sokong untuk kita sentiasa optimistic??
" SAYA! SAYA! "
hahhaa... bagus anak mak~~

memang la korang semua sudah terang lagi bersuluh tau... tapi hambo Allah sorang nih tetiba tergerak instict utk ce-citer pasal hal ni..... sebab hambo baru je habis tenuk tengok satu story yang best teramat bangat... hohoho... -for me lah at least- ...... tapi tak ingat lak tajuk dy apa, tak sempat nak belek title dy .... maybe tajuk dy magic boy kot.... ntah la... dy ce-citer chinese kat tv..... main layan je senanya.... zass~~~ tak sangka best lak... hahaha... moral kat sini don't judge a book by it's cover..... (ok~ cam tak dek kaitan langsung...).....

pape-pon kite dah lari dari subjek skrang ni.... okay... maybe konon2 nye la ada orang tanya "ape tu optimistic?"..... klo orang yang tanya tuh orang yang suke online confirm hambo soh dy ge google translate or etc.... tapi klo orang tu tanye face to face (not facebook okay~).... humm.... hambo sorang ny akn cakap "optimistic adalah seseorang yang sentiasa berfikiran baik or positive thinking dimana seseorang itu tidak memikirkan perkara negative akan perkara yang di bincangkan atau tidak membuat spekulasi negative terhadap sesuatu" sambil meletakkan tangan di dada dan mata pandang ke atas......... klo orang tu tak puas hati dengan statement hambo, hombo akan dok bilang kepada orang itu! pergilah hang bukak kamus sne check sendiri and cari jawapan-mu... wawawa.... jahatnye hambo..... ~,~



tapi klo keng-korang nak tau.... optimistic ni ada super power wo~~ kita boleh jadi super(man/woman), kita boleh jadi jutawan, kita boleh berhubung dgn alien, kita boleh cakap dengan berok or gorila <----- sebagaimana yang hambo dok selalo buat..... ops~ terlepas suda..... and macam2 ado lah...... tapi kalau nak jadi superman tuh jangan lah sampai terjun bangunan... tu buang tebiat nama0nye tu..... so jangan buat kay sebab nt msok news paper lak.... abes jatuh saham hantaran meminang nanti... agagagga.....

lagi pon optimistic nih... boleh membuatkan kita bahagia tau~~ tapi bukan sampai tahap hospital bahagia kat tanjung rambutan nun sne tu....... dy bahagia di dunie and insyaallah di akhirat nanti... amin~~..... kite un never stress la wa ngomong sama mu...... sebab kite mek good side only.... so x dep la problem rite?? jap pe hambo melalot nih... dah tak tentu pasal dah jadinye... dah la! dah la! hambo ngantok... mao dehydration hibernation dulu... kay pye2.....


p/s: long bebenor hambo tulis yep... maap la... jarang gak hambo tertulis long nih.... huhuhu... okay la assalamualaikum...(alamak lpe nk bgi salam kat awal esei ni tdi!!)

No comments:

Post a Comment