....................................................................................................................................................................................................

Saturday, August 13, 2011

for ever RORO

okay hari ni hambo akan ce citer kisah kucing ku
yang sangat SANGAT nakal!!!
muahahha.... jangan marah ye RORO
a.k.a Neng <--- gelaran y dibagi oleh parent hambo

tapi serious! RORO sangat mengemari kaki n jari hambo...
kalau dibaginya lidi or bulu ayam...
yang dikejarnya adalah JARI hambo
kalau ku suruh duduk diam si RORO di tepi hambo semasa bersila
tetap dicarinya KAKI hambo
tak kira lah semasa tengah kaki hambo berbau or not...

sungguh hambo tak faham...
tapi gigitan nya bukan main2....
RORO gigit macam karnivor nak makan daging!!
adoiyai~ dah la tangan hambo macam rangka ayam..
lepas tu digigit RORO sekuat hati...
memang siapa tak menjerit sampai satu kampung dengar...
tapi nasib baik RORO faham akan signal jeritan itu
and terus lepaskan buat seketika dengan muka inonncentnya
dan bila tak sampai seminit RORO kembali mengulangi
kerjayanya untuk mengigit KAKI and JARI ku...
........(no komen).....

=,=''

dan sampai sekarang hambo sabar dengan karenahnya..
however, RORO still be my "pet friend" FOREVER!
love u RORO...... hope u'll be by my side at least longer than other cats i had

Thursday, August 4, 2011

Super Junior 슈퍼주니어_Mr.Simple_MUSICVIDEO


firstly hambo nak minta maaf kepada sesiapa yang tak minat K-POP
tapi hambo entah la nak kata fanatik rasanya biasa2 je...
tapi yang pasti mana2 lagu K-POP yang hambo rasa best!
hambo layan je... zass~~~
tapi serious lagu ni sgt best..... jap maybe tak sgt tp
lagu ni smart!!... boleh tak hambo kata gitu??
hahak.... entoh la~~

tapi nak tekankan kat sini...
nak fanatik, fanatik jugak tapi akhirat jangan lupa
lagi2 bulan Ramadhan mcm sekarang ni....
banyak2 kan la buat ibadah....
bak kate biarlah kita bersederhana dan seimbang dalam apa jua keadaan yang di tempuhi.... huhuhu.... bukan nak kata banyak tapi hambo baru teringat balik nasihat kakak hambo kepada hambo....


so renung2kan dah selamat beramal~
mr/ms SIMPLE!!!