....................................................................................................................................................................................................

Sunday, September 25, 2011

simple life is perfect!

Assalamualaikum...

hai friends! korang tak rasa ke kalau hidup simple lagi senang daripada hidup yang complicated??..... tapi kalau memang wujud-lah antara korang yang suka benda yang complicated then i've got nothing to say..... because everyone are different with their own characteristics........ besides, "i respect your thought and u!"

but at least this is my opinion-lah that simple life really wonderful! sebab kalau dengan simple life tak payah nak fikir pasal what to wear?, kalau baju renyuk tak-lah panic macam ibu mengandung, makan pakai tangan je tak payah pisau garfu, x payah nak berdating-dating sampai tahap cinta dibawa dead and etc-etc.........

lagipun dengan hidup simple..... hambo rasa hambo akan lagi bersedia sebab hambo dah tau nak buat apa untuk apa dalam setiap situasi dengan menggunakan barang yang simple or mudah...... so tak payah-lah nak susah2 cari barang2 yang orang kata "exclusive!" or "expensive!" untuk menunjuk-nunjuk sape yang lagi bagus.......

okay i admit that sometime i do want to show off... but i realized that it was not a good thing for me and Islam also had teach me for not to "riak"...... so i could make a conclusion that simple life is easy by doing things that only necessary to you and diberkati-Nya!

so, how to have a simple life?
1. respect the others
2. dun look down to others
3. always optimistic
4. ...............>.<.................

hurmmm.... i guest u already know what ways to be a good person in this world right?? and i dun think that i could explain more to you on how to be good, because i'm not really the one who could give u advises since i'm still in the process to redo my self for the better......

so shall we redo ourselves together??
it would be fun! i guarantee it!!

i'm back with new peribahasa

Assalamualaikum....
wah lamanya tak tulis belog..... kepakaran menulis belog yang tak pernah hambo masterkan makin dikatakan ke tahap ICU...... tapi apa2 pon... hambo nak try jugak sampaikan pe yang hambo rasakan nak tulis......(<---hambo rasa macam pelik sungguh ayat ni)..... 

okay dokey nih nak ce citer pasal karangan BM hambo hehe..... untuk kali ke-3 sepanjang tahun ni hambo dah buat 3 peribahasa baharu!!!! wuhooo!!!! memang tak panas lak kena tegur ngan cikgu huhu tapi cikgu saya memang cool... i like u cikgu! (*peace!) cikgu pun main layan jela karenah anak2 murid dia yang semua2nya "bertuah2" belake...... hehehe(*nada nakal)

hambo wat peribahasa baharu tu bukannya dgn sengaja but accidently bak dikatakan..... lagipun waktu jawab exam otak dah merapu macam2... so tak boleh lak hambo nak think straight time wat pasal peribahasa tu.... btw, my weak point in BM is peribahasa, so paham2 jela~~~

tapi kepada ibu bapa, cikgu, sanak handai and kpd sesiapa yang mengenali hambo ini...... hambo berjanji akan buat terbaik lagi dalam bab peribahasa ni and peperiksaan SPM yang tinggal lagi bape kerat hari je lagi ni.... =___=

so wish me luck! HWAITING to all batch 94 whom i respect to take SPm exam this year!! huhu