....................................................................................................................................................................................................

Thursday, February 23, 2012

“What Would My 3D World be with LG Optimus 3D?”


*excited ! 
to be honest my 3D world would be O-SEM ! with LG Optimus 3D
weee ~

like seriously ? it's 3D okay ! the way i view the IT world would be totally change with it . especially for graphic maniac like i am , even tough i still immature in it . it would be a great experience to surf all my design and other design in 3D . UUWAA ! i can faint talking about this !

and come on , who doesn't like 3D , right? 
from my research there is only 28% people don't like 3D , so that's mean that the rest 72% are totally love it . besides, the name Optimus really caught my attention . of course it's because i LOVE transformer !  and again , it O-SEM !! hahaks .

on the other hand , THIS LG optimus prime 3D have a sleek design , HIGH resolution screen and OMG! a camera that takes pictures and videos in 3D !!! did you wanna kill me with that fact ? haha , whoaah ~ this is really something , respect lah to those who design and build this LG Optimus 3D . also , from what i had read ,  THIS LG Optimus 3D boasts an accelerometer and gyro sensor screen . and i react like "what the ? u kidding me right ?" hahaha . 

it really make my day after discovering this article about LG Optimus 3D . and it all thanks to Nuffnang a.k.a my part time job that provide enough information for me about it . 

either i get this phone or not , i don't know . but it will be a GREAT pleasure to have it . HOHO . that's all for today , Good Bye !

p/s: i hope i will dream about this phone tonight ~ 


simply by,
crazy monkey AINI a.k.a blog owner


Wednesday, February 22, 2012

stop being a jerk and start to move on

bisillahirahmanirahim , salam kepada semua ,

today , i've just rise from my dark world ~ muahaha ! no lah .

actually today , i've just realise that i should move on . i've been like a jerk thinking about the past over and over again . what i didn't realise before is that the past drag me down , deep deep down till the bottom of the earth . so , after regaining my confidence and ease of my mind , i had make my decision to let go of the past and keep moving forward , because out there , worldwide , there are more things waiting for me to discover . and i take that challenge to find them till the end of time . i'll try to be much more ambitious , outgoing , and be happy to what i've got . also , i'll tend to think more concrete and random , so that i could be me , the extraordinary me ! huhu . i don't mind being a black sheep because of my different kind of ways and different kind of personality . i should be grateful with every things that happen to me , alhamdulillah , every things that happen have their own reasons . so , rise up ! be you ! and chase to what you believe ! because Allah give you a chance to life today to prove that you can be a better person , better khalifah and a better muslim .

assalamualaikum and tQ .

Monday, February 20, 2012

musim kahwin sudah , yek ?


assalamualaikum ,
hari ini interest hambo adalah pasal kahwin , weee ~ seronok tak ? hehehe , nih bukan kisah hambo yang nak kahwin , hambo lama lagi weh ~ tapi ini sedara mara and jiran-jiran sekarang dah mula masak nasi minyak , dan baunya memang UMPH ! sampai menjilat kaki lah hambo cakap sama mu , fufufu , kalau macam ni lah setiap minggu , habislah diet hambo ,  huahaha , kidding jek , hambo tak diet pon , tak kuasa and tak larat nak menahan lapar nih except kalau puasa , huhu ,

tapi kan yang hambo peliknya , perlu sangat ke sanding-sanding ni ? i mean , tukang kipas , tukang silat and etc ? bukan kalau dah akad nikah je dah cukup ke ? dari pandangan mata memang lah best sanding secara besar-besaran ni tapi bila hambo observed betul-betul wedding planning ni , HOSH , macam nak sediakan stok beras untuk seabad ma ~ memang agak kucar lah hambo tengok kalau planning dia tak betul . seram jugak lah ~ but u know what the say , love makes the people blind ,



maybe hambo pon nak ada sanding-sanding ini bila dah nikah nanti , but i think pelamin tuh , hambo tak buat kot , sebab i more interest on making a secret garden wedding dekat mosque or family house , simple but yet memorable , no crowded people , no step by step pergi ke pelamin yang kena hafal , just simple gathering and makan-makan , lagipun baik hambo guna duit pelamin dan sekian-sekian tu untuk pergi honeymoon dengan family-family sekali , i mean like family vacation , kan ? kan ? kan best tuh ~ lagi pon time tu lah kita dapat belanja parents untuk pergi vacation . private vacation .

lagi pon , amek gambar dekat outdoor free backdrop nye cuma kena hire cameraman jela kan , haha , hambo pon memang jenis carefree orangnya , so kalau pasal outdoor ni , count me in ! and kalau pasal masyarakat setempat ni , maybe hambo buat jamuan makan-makan ringkas je and not too complicated , hehe , hambo tak suka serabotkan kepala , haa ~ this jela yang running through my head FOR NOW pasal wedding ni , i know i sound completely boring but , i like it that way FOR NOW (cause i don't know my future me) .

eh , jap ? kenapa cerita pasal hambo pulak nih ? lari sangat dah ni weh ~ haha , hambo chow wow dulu lah ye ? sebab kang tak pasal-pasal fikir wedding ni lagi jauh pulak kang , result spm pon tak keluar lagi hah ~ oh by the way doakan lah hambo ye ? moga-moga result hambo and friends adalah terbaik bagi kami semua . insyaallah . amin ~




Sunday, February 19, 2012

Hot Blogs Contest by Manja

bismillahirahmanirahim . 
hehe , hari ini disebabkan di-tag oleh kawan ku yang chumil untuk join Hot Blogs Contest by Manja , so , hambo pun mencuba nasib si labu untuk join contest ini , tehee ~ by the way , hambo suka sangat lagu belog Manja ni , terasa cam di-refresh pulak , ahaks , beng kan ? tapi tak tau lagu apa tuh , so kalau tau sila inform ye ? hehe , teamwork anda sangat dihargai . tak lupe gak ! hambo geram giler dengan pict teddy bear dekat banner tu , fufufu rasa cam nak koyak-koyak jek sebab dia warna pink ! hahaha no lah ~ sebenarnya sebab mata teddy bear tu asyik tenung depan jek kat hambo , rasa seram ada gak , dah lah tengah tulis post ni malam-malam buta sorang-sorang diri , kui3 .......... *(tengah dalam fasa ''beware'')

Syarat syarat untuk menyertai contest ini adalah :-
jeng jeng jeng


--> Wajib follow blog Manja (akan di follow balik oleh Manja)
--> Mesti klik INI , INI INI , dan INI
--> Buat entry bertajuk Hot Blogs Contest by Manja dan letak kan banner berserta link dan syarat syaratnya.
--> Tag 3 buddies dan pastikan mereka tahu.
--> Letakkan link entry korang dekat comment box Manja. (in case tak dapat,tinggalkan link di tagboard)

buddies yang lucky di-tag oleh hambo :
ainun
leka
nady 


hehe , thats all for today peeps , see ya !
btw, harap-harap nasib si labu kali ni bertuah ... hahaks

Saturday, February 11, 2012

alahai goreng minyak penuh

{sedapnye ayam goreng~}

assalamualaikum semua!!

to start the post i would laugh like a mad scientist 
NGUAHAHAHAHA

for your information, i love cooking.... like seriously love cooking since i LOVE to eat! nyummy! nyummy! talking about food already make me hungry.....kih kih kih

BUT

even a great cook (uwah~ den ni great cook ka?) has thier own weakness and mine is 
"GORENG MINYAK PENUH"
yup, thats right~

i hate to cook anything that would involve deep frying.... hwaiya! memang den tak suka ma~~ lagi-lagi kalau dia dah start nak meletup-meletup tu.... tak kiralah ayam ka, ikan ka semua tu den tak suka..... ishk2.... apa nak jadi lah kan dengan anak dara sorang ni..... kesian suami den nanti sebab den tak suka goreng minyak penuh..... agagaga

oleh sebab tak suka dan takut nak goreng-goreng ni.... den selalu lari time orang start nak mengoreng.... den cabut lari cam micheal chumarker <--- macam mana eja??
kalau terpaksa goreng pon, den akan pastikan tangan den bertutup rapi dengan kain untuk elak kena percikkan tuh..... ibarat orang memasak pakai baju sumo.... hahaha....

haa~~~ teruk sangat rasa diri nih..... macam mana lah kan den nak berhadapan dengan mak mertua nanti... kih kih kih.. malu ma~~~ 

tapi tak ape! practice make perfect!
i'll not give up!! i'll try to overcome my weakness...... i can! i can!
nguahaha... pelik lak rasa tetibe...

oklah.... sebenarnya tengah nak menggoreng nih.... sebab nak hilangkan takut tulis blog kejap... hahhaa... wajar-ka den buat macam gini.... fufufufu..... adik-adik comel lotey kat luar sana jangan ikot example sorang nih okay?

so, bye bye

Friday, February 10, 2012

Spill out the truth


Assalamualaikum w.b.t

I think its time for me to spill out the truth

Maybe dekat luar sana some people anggap den sebagai seorang yang sudah ber-couple….. But actually the totally truth is that I’ve never ever been coupling……(yeay me!)........ Maybe I do in my dreams but in reality? naaaaa~~~ not really interested in it…… if do, I prefer coupling after marriage.

But unfortunately last year, dekat FB den ada buat status relationship with ‘someone’, and its actually a fake relationship....to be truth, I really feel bad about it~…SERIOUSLY!….. but for your information, that ‘someone’ actually doesn’t really existed…. ‘we’ created it to avoid a ‘person’ that somehow~ kinda~~ annoyed me….. I know that ‘person’ is trying to take a role as a friend but let me say this, I need my privacy sometimes, okay sweet muffin?

So,

Ta-dah!!!!
The truth finally came out! Yeay! With this I wouldn’t feel bad about it anymore…. Fiuuhh~~~ what a relief~~~~

Besides, I rather be a SINGLE for now until someone purpose me…(uuwoooaahh! Tinggi level daydream den nguahahaha)….that is because I still lack of abilities and the responsibilities to take care of myself, so why should I take care of others, right?? and i somehow manage to put up a dream that my husband would be the first and the last guy that i love..... (kih3~ blushing2!!).... So, i will treasure and cherish my feelings on the right guy only...... by the way, i hate to waste my time to put up a hope to someone that doesn't confident to make me as a wife.... (jauh dah fikir nih~~~).... because i truly hate playboy even though they really are cute..... LOL

that is all for today,
"bye bye"

Friday, February 3, 2012

sky kingdom

photographer: Aini

sky,
i just love sky,
they hold their own different stories by forming various patterns every day and night,
when i look at them, i could feel that i can be beyond the boundaries,
i could feel the freedom that God brings to His people,
i could feel that there is something out there that yet to be discover,
sky makes me calm,
they sweep away my problems,
instead they brings me more ideas,
ideas for me to grow,
ideas for me to get through the life,
and ideas for me for my inspiration,
God creation truly are wonderful, magical and the best
Subhanallah walhamdulillah wala'illah ha'ilallah allahuakhbar !



course oh course

den dalam dilema sekarang ni ibarat buah delima yang sedap dimakan, slurrp! ....den tengah fikirkan..

nak ambil corse apa yek untuk upu?

den sebenarnya tak lah serabot mana tapi den masih tak pasti dengan keputusan den..... den sangat minat architecture and was thinking to further on that..... but takkan den nak letak choices den semua architecture?? hmm...... what to do~ what to do~

patutkah den ambil ICT?? sebab den ada ambil elective ICT but i'm not really LOVE to memorize fact TOO MUCH.... well u can say that i'm a lazy bone actually..... but i do love ICT technically like programming and so  on.... but still.... should i?

bila fikir-fikir lagi, patotkah den ambil interior designer? sebab dia design things and i somehow love to create things.....

oh wait should i be an inventor?!

OMG, am i going to far? hahaha..... i don't know..... i kinda messed up, but one thing for sure.... i'll wait for my result first.... and THEN i'll choose what to further on?

so wish me luck u guys


p/s: akhirnya tak selesai jugak nak ambil apa

give away from Old Book's Blog


dengan hasil memeras ugut kawan den untuk mencari giveaway...... (hahaha kidding jek den minta tolonglah sebenarnya), akhirnya den bertemu kasih dengan giveaway blog OLD BOOK's BLOG

UWAAA~~~
kasih clap sikit lah....... hehehe

den sebenarnya dalam bosan menunggu pantang...... (erk apakah?)....... so, den nak meneroka alam blogging nih sekejap untuk menghilangkan dahaga dan bosan yang amat terlampau kerna sedang menanam anggur di rumah..... =,=''..... lagi pon nampak fun jek giveaway ni.... so, why not give it a try right? mane lah tau ada rezeki datang mencurah-curah bagai durian runtuh gedebuk gedebuk~

tapikan den terkejut dengan syarat yang disediakan, senang bin kacang la den cakap sama mu.. but statement "i'll not bite u" kinda making me freaking out a bit.... hahah.. sebab den tertanya, sebelum ni empunya blog pernah bite siapa'' ke? hehehe...... btw, it just a friendly joke dear empunya blog, jangan amik hati yek? *wink2

so that's all, good day and assalamualaikum !

heart broken

bad news for me yesterday,

kawan den semalam dah mengesahkan yang dia dah tak nak kawan dengan den, apa punca cerita ni pon den tak tahu, it quite a shock for me when i heard that she said like that, den dah try banyak kali hari'' sebelumnya untuk contact dia tapi baru semalam dapat reach but what did i got? a heart broken

den bukan nak cari gaduh dengan dia semalam, but on the other hand den ingat nak berbaik-baik semula dengan dia ...... but i never knew that things would be the opposite ways.....

instead of berbaik-baik, we fought.

crazy huh? but that's the truth ...... kitaorang fought dalam messages, maybe den punyer salah jugak tanya banyak-banyak dekat dia sebab apa dia nak putus kawan dengan den but i just need a simple answer from her..... not quarreling.... i just want to know the reason she want to putus kawan dengan den, just that ! ..... but i never get to know the truth....

well, i think this is the better way for us.....

she'll have things on her ways, and i'll be on my own ways....... but one thing for sure, i really being hurt by her...... i still can't believe this kind of things would happen to me.....