....................................................................................................................................................................................................

Monday, February 20, 2012

musim kahwin sudah , yek ?


assalamualaikum ,
hari ini interest hambo adalah pasal kahwin , weee ~ seronok tak ? hehehe , nih bukan kisah hambo yang nak kahwin , hambo lama lagi weh ~ tapi ini sedara mara and jiran-jiran sekarang dah mula masak nasi minyak , dan baunya memang UMPH ! sampai menjilat kaki lah hambo cakap sama mu , fufufu , kalau macam ni lah setiap minggu , habislah diet hambo ,  huahaha , kidding jek , hambo tak diet pon , tak kuasa and tak larat nak menahan lapar nih except kalau puasa , huhu ,

tapi kan yang hambo peliknya , perlu sangat ke sanding-sanding ni ? i mean , tukang kipas , tukang silat and etc ? bukan kalau dah akad nikah je dah cukup ke ? dari pandangan mata memang lah best sanding secara besar-besaran ni tapi bila hambo observed betul-betul wedding planning ni , HOSH , macam nak sediakan stok beras untuk seabad ma ~ memang agak kucar lah hambo tengok kalau planning dia tak betul . seram jugak lah ~ but u know what the say , love makes the people blind ,



maybe hambo pon nak ada sanding-sanding ini bila dah nikah nanti , but i think pelamin tuh , hambo tak buat kot , sebab i more interest on making a secret garden wedding dekat mosque or family house , simple but yet memorable , no crowded people , no step by step pergi ke pelamin yang kena hafal , just simple gathering and makan-makan , lagipun baik hambo guna duit pelamin dan sekian-sekian tu untuk pergi honeymoon dengan family-family sekali , i mean like family vacation , kan ? kan ? kan best tuh ~ lagi pon time tu lah kita dapat belanja parents untuk pergi vacation . private vacation .

lagi pon , amek gambar dekat outdoor free backdrop nye cuma kena hire cameraman jela kan , haha , hambo pon memang jenis carefree orangnya , so kalau pasal outdoor ni , count me in ! and kalau pasal masyarakat setempat ni , maybe hambo buat jamuan makan-makan ringkas je and not too complicated , hehe , hambo tak suka serabotkan kepala , haa ~ this jela yang running through my head FOR NOW pasal wedding ni , i know i sound completely boring but , i like it that way FOR NOW (cause i don't know my future me) .

eh , jap ? kenapa cerita pasal hambo pulak nih ? lari sangat dah ni weh ~ haha , hambo chow wow dulu lah ye ? sebab kang tak pasal-pasal fikir wedding ni lagi jauh pulak kang , result spm pon tak keluar lagi hah ~ oh by the way doakan lah hambo ye ? moga-moga result hambo and friends adalah terbaik bagi kami semua . insyaallah . amin ~




No comments:

Post a Comment