....................................................................................................................................................................................................

Tuesday, April 17, 2012

coret coret ak dan family

nama ak tak akan dedahkan , just gambar sahaja .

- kakak pertama
- dia seorang yang sporting dan lasak . kalau nak sempoi dan simple , dialah calon yang sesuai tok ak join .
- dia nih boleh lah ~ dikatakan bertanggungjawab sebagai anak sulong . just masalah dia , suka shopping just like my mother . HAHA . they share the same interest i guess . especially about 'vintage' . HOH , sungguhku tak paham . 
- kalau ada problem tentang life ak suka tanya dia sebab dia lebih experiences dari kami ber-3 . lagipon , she knows how hard life can be . maklumlah , dah banyak dugaan dia terima sampailah ke alam kerja nih .
- hati dia kuat , but once dia stick on something . susah nak ganggu pegangan dia dan dia agak sensitive sikit , tu ak x berani nak cakap banyak HAHA . takut kena plak dengan dia nanti . but , slow talk works with her . she has a good heart (like me !)
- dia sangat minat baking , crafting DIY dan dia jugak lah yang banyak menggalakkan ak try buat craft itu ini . banyak ak belajar dari dia just recipe cheesecake dia ak tak pass lagi nak buat . HAHA mesti terbantatlah , termanis lah ~ haish cobaan labu betul .
- ak paling suka naik kereta dengan dia sebab dia drive macam F1 racer . bak kate ayah , drive macam KL-ian (orang KL jangan terasa pulak baca nih , nih just base on my point of view) woot ! woot 

i learned from her :
learn to be strong , tough and flexible with my surrounding 



- kakak ke-2
- dia nih more to islamic from my point of view , and because of that i love to ask about religious stuff with her . and she would share a bit of much she knows . mostly nasihat dia sangat berguna cause she gave me quite a lots about the details . yes ! she's quite perfectionist
- kalau terasa nak hidup so-so dan tenang ak suka dengan dia . lagi'' time nak tengok awan sama'' she's my bestfriend at that time . 
- akak ak nih jugak banyak cakap especially time mengemas . HAHA . but time makan mostly she's the one that would be un-notice to be around the table : she would just eat quietly at the corner unless she want us to pass something .
- dia nih the most suitable maid suri rumah among us sebab she have those mother-like-personality and i love to bully her (in good ways i guess) HAHA . lagipun , dia sangat rajin dalam hal'' macam ni berbanding ak . tuh yang amik kesempatan tuh . LOLs
- she's very creative persons like my other sisters , tapi dia paling menonjol lah kot especially pasal design but right now she's furthering microbiology kat USA . sobs , miss her
- dia jugak sensitive , kalau ber-skype dengan dia , tak sah kalau dia tak nangis . maybe sebab dia rindu kitaorang kot . yela ~ dia dah hampir 2 tahun tak balik Malaysia . mana tak nye kan . 

i learned from her :
learn to be more respectful and be grateful with my life


- my third sis 
- she's very happy go lucky type i guess among us . it hard to shut her mouth sometimes . HAHA . but once she started to emo , it could be quite scary for me . LOLs . tapi ak suka cari pasal dengan dia cause it is FUN ! ngehehe *gelak jahat*
- kalau ak nak gila'' dan berkorean , dia calon yang ngam sekali . HAHA
- dia nih tau amik hati orang dan menjaga hati orang . lagi'' time tengah tegang , ada'' jela action yang dia amik . sometimes , i admire her for that . just sometimes ok , kasi highlight di situ . haha
- dia nih agak nerdy that love books and she love bio-chem (!) , that's why she further medics now . i was just like "say what ?!!"
- kalau dengan dia , i love to share story about my secret (opps) haha tapi ak tak heran sebab secret ke tak , family comes first . they know all about my secret . but kalau pasal OPPA korean , ak dengan dia just share sama'' jela . family members yang lain tak minat sangat
- kalau dengan dia jela ak asik terkantoi nangis . did she can sniff my tears ?? kenapa every time ak nak nangis secretly she knows ?? ayoyo ~ habis hilang cool ak .
- dia juga paling senang paham ak sebab jarak lahir ak dengan dia tak lah jauh beza sangat berbanding dengan akak'' yang lain . lagipon , dia jugaklah yang banyak jaga ak time kecik'' dulu , time sekolah rendah masak sardin dengan sayur bening . HOHO memang ak tak dapat lupa . 

i learned from her :
learn to be more playful with my age and happy go lucky


No comments:

Post a Comment