....................................................................................................................................................................................................

Tuesday, April 17, 2012

coret coret kisah ak dan mereka



HAJAR : si penggila
- budak paling annoying pernah ak jumpa but still FUN bersama kamo0 yang tersayang . auwww ~ 
- cara dia meng-handle kucing amat meggerunkan . especially kalau dia pegang roro . risau macam nak beranak ak dibuatnya . hahaha . 
- seorang yang gila'' (tahap maximum) , poyo dan hidup dengan selamba ya ya
- dia mempunyai aura seronok dan fun . dia suka merempit dengan motornya dengan cara berhemah . haha . once dia dah lambat ke sekolah . u will never know dia speeding sampai berapa . 
- dia x suka dikongkong . favourite dia suka hidup carefree but dia seorang anak yang patuh . mak dia sangat sporting , ak suka sleep over rumah dia . HAHA
- dia nih memahami dan suka motivasikan orang lain . selagi ade ruang kosong untuk dia mebebel bagi pendapat dan pandangan dia kat orang lain , selagi tulah dia akan mencelah . NGUAHAHA but kalau motivasi pasal pelajaran , hmmm ...... susah nak cakap . (no heart feeling okay ?)
- dia berani dan berkomitmen tinggi dalam hal yang dia suka . once dia dah start suka something . ak nasihatkan janganlah stop kanak'' ribena macam dia . 

yang ak belajar dari dia :
"bersikap berani dan outspoken once in a while is the best action u could done"



TIKAH : penyelamat keadaan 
- dia ni susah sket nak cakap , hmmm . maybe seseorang yang walking in the air (?) sebab dia seorang yang pandai dengan perasaan dia .
- as u know orang yang pandai dengan perasaan ni agak sensitive but tahap ke-sensitive-an dia ak still dapat handle . NGUAHAHA
- dia nih sangat faham dengan emosi ak yang tak tentu arah nih . kalau ak perlukan nasihat pasal feeling , ak suke share dengan dia . sebab ak x perlu cakap banyak tok dia paham perasaan ak .
- dia sangat macam keibuan . boleh dikatakan macam ibu mithali . pandai masak sama macam hajar
- dia nih pandai menenangkan keadaan . dia pandai berkata'' dan mengambil perhatian orang dengan kata''nya yang memukau . OMG !! hahaha
- dia juga orang tengah yang boleh diharapkan sebab tahap islamic dia boleh dipercayai
- dia kalau dicampurkan dengan hajar , memang kering gusilah ak nampak gayanya . chemistry diaorang macam battery AA dicampur dengan turbin dynamo . memang janakuaasa yang gila'' . haha

yang ak belajar dari dia :
"kena pandai control emosi dan try memahami emosi sekeliling"

{coming soon}

FAIZAH : kanak'' yang lambat matang
- dia nih sangat tak matang dan gila dengan jepun especially comic jepun . kalau perlukan pertanyaan comic apa''  tanye je dia ni
- dia juga amat ganas dengan kucing . buat masa ni , banyak dah kucing dia mati , but bukan sebab dia tapi sebab penyakitlah . haha
- dia sangat comel perwatakan dia . macam budak'' dikatakan . tak tentu arah dan perlukan guidance dalam setiap perkara yang dia nak buat . but muka dia sangat emotionless . susah orang lain nak faham dia . 
- dalam hal dia sendiri , dia sangat teliti dan take counts every things . kalau boleh step-by-step punya action dia amik kira .
- dengan dia , kalau terasa nak lari , kitaorang akan lari . kalau nak panjat , kitaorang akan panjat , kalau terasa nak main masak'' , kitaorang akan main masak'' . senang citer ak berani buat benda gila'' dengan dia . HAHA
- ak dengan dia memang suka bergayut lama'' . kalau call tak sampai sejam memang tak sah . dan dia jugalah penganggu tidur ak . kalau pukul 12 malam dia terasa nak call or ada problem . sah'' dia akan call ak straight on spot . ak selalu cakap dalam keadaan mamai dengan dia . haha , sian betul .

yang ak belajar dari dia :
"patience is everything and do whatever u want to do if u believe it"

continue ---->

3 comments:

  1. amek kau..aku tick sume funny, interesting, cool, boring , and the others la..ngehehehe terharu aku bace ni..sentap pown de..xD
    btw, tengs kwan..yeah man, u know me well. love you..

    p/s : aku handle kucing terbaek kau je tkut sgt..
    prove : kucing aku sume biler ngh on9 dtg naek atas riba ku..:) wekk~

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha ko tersentap kat mane ? sian ko . maaf ye ~~
      ak engt nak tambah'' lagi sebelum kasi korang baca and ltak link kat fb . tp ko da bace , lyan jela ~~ hahaha

      haha ye kot ak je riso lbey . nguhahaha . but however it is , i still love u !! kuah3

      Delete