....................................................................................................................................................................................................

Saturday, April 14, 2012

Pulau Bidong yang sangat ter-BAEEK !!

{usah ditanya mana ak : tdung putih baju kuning buat peace x matang tuh}
.........................................................................................................................................................
Assalamualaikum .
hehe . oyeyeah everyone ! ak baru balik dari pulau bidong , Terengganu !!
{pasal sunburn usah ditanye ok ? }
reaction ak bagi pulau bidong and kem ni : terAMAT SANGAT BEST !!! sampai ak xmau balik !! ki3
{my awesome DAD !}

{my mom and tortoise}

ak dapat pegi pon sebab thanks to my mother a.k.a lecturer di KMTPH (kolej matrikulasi teknikal pahang) yang ajak tok join kem explorasi sains laut dgn kerjasama UMT nih . ak sebagai orang asing yang ikot program matrik nih terasa janggal lah jugak pegi cause x kenal siapa-siapakan pada awalnye . but thank God , x rugilah pegi Woo ~ tapi betullah memang respect UMT boleh uruskan pulau tuh , sebab corals and creatures memang terpelihara lagi . so , memang puas lah ak snorkeling kat situ walaupon bergelen-gelen air masin ak dah telan . habislah high blood pressure ak lpas ni . huahaha . time tuh action pro lebih padahal amateur gilaks . ki3 . i could say that i had " TONs of FUN EXPERIENCEs " joining that camp ! cause it was so much fun , new , interesting also thrilling adventures i'd ever tried

aktiviti kitaorang dlm 3 days 2 nights:
05 APRIL -08 APRIL 2012
make our tent (kat wakaf , LOL)  .  swimming  .  hiking  .  snorkeling  .  fishing  .  kayaking  .  group performance  .  main selipar (kinda . i just watched from far)  .  BBQ  .  watch tortoise lay its' eggs (O-sem !)  and others water experiences !
memang masyuk

{kitaorang ditarik dengan boat , FUN giler !}
sebenarnya sebab kitaorang hanyut ke tengah laut . agagaga . naif sungguh kami tidak sedar

{members of group A : "ae~ ae~ ae~"}

btw , ak hiking pakai crops kot ~ hahaha memang cara ! kalau tersandung tuh maintain COOL jep . LOL . tapi ak paling suke just sit back on the swings and swing myself into those beautiful paradise scenery ! like seriously it was so beautiful . subhanAllah ! and i felt so peaceful being there alone . it's a good place to think actually . but the things i LOVE the most to do is to play the buai bola (?) . sebab dy memang thrill and dizzy ! hahaha but i still LOVE it . besides , facilitators kitaorang sangat sporting . main layan je ape kitaorang buat . kengkadang kesian jugak lah tengok sebab dyrang mcam dibuli oleh kami . LOLs .

{lawakan scenery dy ? terasa nak stay sane jek}




apa-apa pon :
thanks kepada semua yang terlibat tok camp nih : Allah , MOM , DAD , KMTPH , UMT n so on .
tQ !! i had so much FUN !

...........................................................................................................................................

fakta that i know: 
pulau bidong adalah bekas or should i say ex-tempat tinggal pelarian vietnam time perang vietnam dulu . cerita lebih lanjut terlalu panjang untuk ditulis kat sini , so pandai-pandai google ye ? sekarang it's known as a research centre for the marine (i guess ?) and it is under the power of UMT : Universiti Malaysia Terengganu . (mcm power ranges plak gimik dy . LOL) . *tabik spring !*

No comments:

Post a Comment