....................................................................................................................................................................................................

Friday, May 18, 2012

langkawi mai ~

Assalamualaikum,

11-14 hari bulan haritu hambo alhamdulillah telah meninggalkan jejak kaki dan waste product di tourist attraction kat Malaysia tercinta ni a.k.a pulau Langkawi !! wee ~~ haha . pulau Langkawi sangat awesome view dia , teringat time kat pulau bidong dulu . pulau dia sangat banyak and tak silap hambo ada nama pulau tu pulau kasut ?? haha , nama memang sesuai r dengan bentuk pulau tuh . memang sebijik bentuk kasut . tapi sayangnya saiznya bukan saizku jadi tak boleh nak pakai , haha (dah start melalot .... lupekan ~)

okay , sebenarnya hamba suka holiday and jalan-jalan ni , especially kalau melibatkan outdoors dan nature , dengan bentuk muka bumi langkawi ni , hambo mengharapkan banyak aktiviti yang thrilling untuk dicuba ........ tapi , sayangnya time trip tu , aktivitinya banyak berSHOPping . and i was like : "WHAT THE ??" ... =.='' (help me !)

i can say that i like shopping but not shop till you drop . and because of that , hambo terasa sangat boring menunggu orang lain ber-shopping sakan kat sana , maklumla , nih trip berkumpulan punyer kan ..... aigoo ~ berjanggut beruban hambo duduk bertapa dalam bas menunggu orang lain for the next trip. but dalam trip tuh , tak lah semuanya boring , ada fun part gak ..... especially time berposing horeey-horeey dekat depan helang tu hah ~ hahaks . kitaorang berposing mengalahkan tourist yang lain . memang lawak la what we did . hehe , but it was my fun memories !! it's priceless !! huhu , kitaorang lawat gak makam mahsuri and iklim geoforest park . best woo !!! terasa nak pergi lagi sebab tak puas kalau holiday dalam group banyak family  nih . kalau family hambo je best . hahaks .


jangan dilupa juga cable car kat sini , pergh ! memang father of all the curamness lah . hahaha . dah lah time hambo pergi tu angin kuat , memang berucap tak berhenti-henti hambo kat dalam cable car tu . haha , but the view were great ! just hambo sedih sebab tak dapat lalu kat bridge tu . dia close for maintenance . sobs , tak pela tak ada rezeki ..... huhuhu


and paling pasti aku paling pelik dengan mee hailam kat langkawi nih , ce citer camni , ada lah satu kedai tu , hambo order mee hailam tapi dapat macam mee ladna ?? ..... lagi sekali "what the ??" . haha , lepas tu hambo tanya , nih mee ladna ke ? and then dia balas , tak lah nih mee hailam , kalau mee ladna sauce dia macam kicap tu . and for the thrid time .... "what the ??" ... bukankah itu terbalik namanya ?? hahaha , xpela , maybe nih trend mee orang utara . hambo layan jela , perut kenyang and i'm happy !! wee ~~~

{tak ke macam mee ladna ni ?}

tu jela kot for now , malas nak berkarangan disini panjang-panjang , so , CHOW !!

Friday, May 11, 2012

ARAB-ku yang teramat roller coaster

assalamualaikum ,

okay anak-anak , ibu sedang belajar arab sekarang ni . weee ~~~ (apakah ?!)

like seriously , i'm totally freak out about the up coming APT . What should i do ? right now , i'm struggling to learn arabic . like seriously . ME ? ARABIC ? i hope i don't messed up the language . wee ~~~ besides , for now , i'm depending on A book to learn arabic before i would take classes with my former teacher at school . i'm going to be a school kid AGAIN ! back to school baby !!

*sigh* you guys , wish me luck . verry berry luck ! because right now , i think only luck can help me through the APT .

besides , setiap exams yang aku sebut dulu (here) semuanya penting untuk decide-kan kitaorang amik foundation berapa lama . kalau PRO dapatlah foundation setahun , kalau biasa-biasa dapat 1 tahun 1/2 , and kalau totally amateur akan diANUGERAHkan 2 tahun . wee ~~~ aku kalau boleh tak mau 2 tahun , 1 and 1/2 year pon jadilah . sebab aku tak mau lama-lama sangat study nih . sobs . but , semua tuh qada and qadar yang aku tak tahu . so , i can't just hoping it , i must work for it .
HWAITING !! I CAN DO IT !! I CAN MASTER IT !!! i CAN'T GIVE UP !! OYEAHH !!!

debaran terasa !

Assalamualaikum ,

OMG ! and alhamdulillah . . . result UPU sudah keluar ye adik-adik , muahaha .
At first , aku memang blur and tak ada feeling dengan result yang akan keluar , aku tengok my friends semuanya cuak . Aku risau jugak kalau tetibe aku seorang je yang abnormal tak rasa apa-apa pasal benda alah nih . But , "whatever" ~~ . muahaha . . . . however , we got to do what we have to do  . . . and the result is . . . JENG JENG JENG !!



SEMAKAN KEPUTUSAN PERMOHONAN KEMASUKAN PELAJAR
KE IPTA/Politeknik Premier
SESI AKADEMIK 2012/2013
LEPASAN SPM/SETARAF


NO. KAD PENGENALAN/MYKAD:94**********
NAMA:(nama hambo ^.^)

TAHNIAH!
Anda telah berjaya ditawarkan program pengajian seperti berikut:
KOD PROGRAM:Y0400 
NAMA PROGRAM PENGAJIAN:ASASI KEJURUTERAAN DAN SAINS KOMPUTER (Bumiputera sahaja)
:UIAM - UNIVERSITI ISLAM ANTARABANGSA MALAYSIA (UIAM)
URL SURAT TAWARAN:
CATATAN : Calon boleh mencapai Surat Tawaran melalui Laman Web IPTA/Politeknik Premier mulai08 Mei 2012 dan calon WAJIB mengesahkan SETUJU TERIMA TAWARAN sebelum 15 Mei 2012.
SURAT TAWARAN BANTUAN ASASI IPTA : 

Sumber:
Bahagian Pengurusan Kemasukan Pelajar, Jabatan Pengajian Tinggi (BPKP JPT),
Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia


and i was like :
{un-described}

okay ~~ i wasn't expected that i would get a engineering course ?!! it's the most avoidable subject for me !! ARK ?!! But ALHAMDULILLAH , i've got a foundation . i might change my course , just MIGHT ! But i think i would not change it because my instinct say so . wee ~~

after surveying my 'school' , i think UIAM awesome . hahaks . but i'm still not in my comfort zone as i found out that my friends and me will be taking a test . THREE tests : EPT (english placement test) , APT (arabic placement test) and TEnT (tilawah test) .
*sigh* {one problem solved, another to go}

you know what , i'm not really good at any of this . aku cuma seorang yang biasa-biasa sahaja , so , when i think about the challenges or saingan aku nanti . . . . i was So FREAK OUT !!! AAAAA !! mama help me !! abah help me !! ALLAH help me !!

aku dah la tak ada langsung basic arab untuk APT nanti . WHAT should i DO !!! *panicking*