....................................................................................................................................................................................................

Friday, May 18, 2012

langkawi mai ~

Assalamualaikum,

11-14 hari bulan haritu hambo alhamdulillah telah meninggalkan jejak kaki dan waste product di tourist attraction kat Malaysia tercinta ni a.k.a pulau Langkawi !! wee ~~ haha . pulau Langkawi sangat awesome view dia , teringat time kat pulau bidong dulu . pulau dia sangat banyak and tak silap hambo ada nama pulau tu pulau kasut ?? haha , nama memang sesuai r dengan bentuk pulau tuh . memang sebijik bentuk kasut . tapi sayangnya saiznya bukan saizku jadi tak boleh nak pakai , haha (dah start melalot .... lupekan ~)

okay , sebenarnya hamba suka holiday and jalan-jalan ni , especially kalau melibatkan outdoors dan nature , dengan bentuk muka bumi langkawi ni , hambo mengharapkan banyak aktiviti yang thrilling untuk dicuba ........ tapi , sayangnya time trip tu , aktivitinya banyak berSHOPping . and i was like : "WHAT THE ??" ... =.='' (help me !)

i can say that i like shopping but not shop till you drop . and because of that , hambo terasa sangat boring menunggu orang lain ber-shopping sakan kat sana , maklumla , nih trip berkumpulan punyer kan ..... aigoo ~ berjanggut beruban hambo duduk bertapa dalam bas menunggu orang lain for the next trip. but dalam trip tuh , tak lah semuanya boring , ada fun part gak ..... especially time berposing horeey-horeey dekat depan helang tu hah ~ hahaks . kitaorang berposing mengalahkan tourist yang lain . memang lawak la what we did . hehe , but it was my fun memories !! it's priceless !! huhu , kitaorang lawat gak makam mahsuri and iklim geoforest park . best woo !!! terasa nak pergi lagi sebab tak puas kalau holiday dalam group banyak family  nih . kalau family hambo je best . hahaks .


jangan dilupa juga cable car kat sini , pergh ! memang father of all the curamness lah . hahaha . dah lah time hambo pergi tu angin kuat , memang berucap tak berhenti-henti hambo kat dalam cable car tu . haha , but the view were great ! just hambo sedih sebab tak dapat lalu kat bridge tu . dia close for maintenance . sobs , tak pela tak ada rezeki ..... huhuhu


and paling pasti aku paling pelik dengan mee hailam kat langkawi nih , ce citer camni , ada lah satu kedai tu , hambo order mee hailam tapi dapat macam mee ladna ?? ..... lagi sekali "what the ??" . haha , lepas tu hambo tanya , nih mee ladna ke ? and then dia balas , tak lah nih mee hailam , kalau mee ladna sauce dia macam kicap tu . and for the thrid time .... "what the ??" ... bukankah itu terbalik namanya ?? hahaha , xpela , maybe nih trend mee orang utara . hambo layan jela , perut kenyang and i'm happy !! wee ~~~

{tak ke macam mee ladna ni ?}

tu jela kot for now , malas nak berkarangan disini panjang-panjang , so , CHOW !!

2 comments:

  1. wahhhhhh g langkawi la
    seronok nye dyew =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe , seronok'' ..... nak ole - ole langkawi?? :D

      Delete