....................................................................................................................................................................................................

Friday, May 31, 2013

am i freakishly weird? any comment guys? ... oh and girls?

assalamualaikum,
hu hu, i don't want to go overboard but am i freakishly weird? ommo? am i?

well, i think i'm normal, that's what i believe, but i do like doing things like suddenly jump like a monkey in a room, go jogging for 1 hour in the middle of the night inside my hostel badminton court, and suddenly taking out a pen or anything to draw and draw passionately while singing like a maniac,

erm, okeh maybe i'm a maniac, or don't i?? 
that doesn't seem weird right? am i? does that count?

ommo! what happening to me tonight? this is totally not cool! wait, am i cool? argh, what the?? what happening to me?!! gotta hold myself together, breath in breath ouh, huuuuuh! okay, that's better. i think i just wondering why people said that 'i'm weird',

sometimes, people understand u more because they sees u everyday

that's it!! i know what went wrong! all the things that i did above actually i did that when i'm stressed out, ouh wait, is that count as a weirdo or a normal things to do when stressed out? aaaigoo.... what ever, i'm going to sleep

toodles

Wednesday, May 29, 2013

the end of my crazy sem 3 of 2012/2013

Assalamualaikum,
ana sebenarnya dah lama tak ber-blogging, still the same main topic as on previous post, hmm, just nak coret-coret apa yang ana telah buat selama sem 3 nih, secara jujur ana banyak main than study, but my study technique had sort a improved, and about my pointer, erm, you could ask anything except that one, TQ! he he he . . .

but as my quote says "keep moving forward

(actually quote nih diciplak dari cerita 'meet the robinsons' yang sangat AWESOME) . . . i just keep in mind that no matter how hard and how impossible things may be, just keep moving forward . . . trust Allah cause Allah knows best . . .

secara ringkas about LA HAULA WALA QUWWATA ILLA BILLAH

Assalamualaikum
ce baca sikit apa yang di tulis kat gambar kat bawah, and try to understand it . . .


simple kan hadith tu?? hauqalah dia just "LA HAULA WALA QUWWATA ILLA BILLAH" 
Maksudnya tiada daya dan kekuatan (untuk menolak sesuatu kemudaratan dan mendatangkan suatu yang manfaat) selain Allah SWT.

secara jujor ana seperti anta/anti jugak yang tengah belajar menjadi muslimin/muslimah yang lebih baik, maklumlah, ana nih brutal and hurm . . . tak lah bersifat feminine mana. he he he . . . nih jujur nih, x mau caya sudah, tak mau paksa, malas layan, zass ~ ha ha ha . . . (ape ana mengarut nih?)

sebenarnya just nak cakap, amalkan la derr hadith ni, lagi pon tak rugi kan derr kalau nak puji-puji Allah lebih sikit dengan baca hauqalah nih, ana tau yang tengah baca nih pandai puji orang, jadi mesti kengkorang reti jugak kan puji Allah, ana senanya cakap untuk diri gak, mana tak nya, bila nak bercermin sikit, cermin retak tak sanggup tengok muka ana, ha ha ha . . . maklumlah good deeds tak sebanyak mana, tapi tak ape, kita usaha tambahkan saham kita untuk akhirat nanti insyaallah

kalau nak faham lagi pasal hadith nih, tanya lah professor google ye kengkawan,
or baca dari site nih yang kebetulan ana tertekan :
http://www.ahmad-sanusi-husain.com/2011/06/fadhilat-hauqalah-la-hawla-wala-quwwata.html#axzz2Ucr8SpEU

well senang cer, amalkan lah "LA HAULA WALA QUWWATA ILLA BILLAH" okeh? he he he  . . .  Allahualam, that's all . . . toodles ;)

Monday, May 27, 2013

Majlis Ijazah SCUH sem (3) 2013

Assalamualaikum,
saja nak share gambar Majlis Ijazah SCUH sem (3) 2013

Saturday, May 18, 2013

aku yang sengsara . HOH poyo !

Assalamualaikum !
hah lama hambo tak berblogging kan ? bersawang berkarang ber rang rang lah .
apa yang penting memang aku tak sempat nak berblogging dengan schedule ku yang padat, icewah, busywoman dikatakan, mano tak nyo, schedule kelas jangan cakap r, memang pack habis sampai petang, campur dengan program mentor menti and bagai, memang buat habis tenaga oligo coco lah.
muahahaha....... nampak tak cara penulisan berblogging aku lain ?? lain kan ? kan ? ini semua kerna ku rasakan diriku sudah cukup stress. miahahaha. full stop disitu, tralala skipping'' sambil nyanyi, weee ~~~