....................................................................................................................................................................................................

Wednesday, May 29, 2013

secara ringkas about LA HAULA WALA QUWWATA ILLA BILLAH

Assalamualaikum
ce baca sikit apa yang di tulis kat gambar kat bawah, and try to understand it . . .


simple kan hadith tu?? hauqalah dia just "LA HAULA WALA QUWWATA ILLA BILLAH" 
Maksudnya tiada daya dan kekuatan (untuk menolak sesuatu kemudaratan dan mendatangkan suatu yang manfaat) selain Allah SWT.

secara jujor ana seperti anta/anti jugak yang tengah belajar menjadi muslimin/muslimah yang lebih baik, maklumlah, ana nih brutal and hurm . . . tak lah bersifat feminine mana. he he he . . . nih jujur nih, x mau caya sudah, tak mau paksa, malas layan, zass ~ ha ha ha . . . (ape ana mengarut nih?)

sebenarnya just nak cakap, amalkan la derr hadith ni, lagi pon tak rugi kan derr kalau nak puji-puji Allah lebih sikit dengan baca hauqalah nih, ana tau yang tengah baca nih pandai puji orang, jadi mesti kengkorang reti jugak kan puji Allah, ana senanya cakap untuk diri gak, mana tak nya, bila nak bercermin sikit, cermin retak tak sanggup tengok muka ana, ha ha ha . . . maklumlah good deeds tak sebanyak mana, tapi tak ape, kita usaha tambahkan saham kita untuk akhirat nanti insyaallah

kalau nak faham lagi pasal hadith nih, tanya lah professor google ye kengkawan,
or baca dari site nih yang kebetulan ana tertekan :
http://www.ahmad-sanusi-husain.com/2011/06/fadhilat-hauqalah-la-hawla-wala-quwwata.html#axzz2Ucr8SpEU

well senang cer, amalkan lah "LA HAULA WALA QUWWATA ILLA BILLAH" okeh? he he he  . . .  Allahualam, that's all . . . toodles ;)

No comments:

Post a Comment